Ровесники України: якими Таран, Вітвіцька і Падалко були у 25 (архівні фото)

Ровесники України: якими Таран, Вітвіцька і Падалко були у 25 (архівні фото)
Ведучі ТСН Лідія Таран та Марічка Падалко

Ведучі ТСН розповіли про свої мрії, погляди та творчі пошуки, коли їм було 25 років.

Поділитися:

Цього року наша країна святкуватиме 25 незалежних років. До ювілею Дня Незалежності України телеканал 1+1 готує телеглядачам безліч сюрпризів. Ви матимете змогу відсвяткувати цю подію разом з ОЕ та оригінально привітати з Днем НезалежностіОригінальне привітання з Днем Незалежності: канал 1+1 підготував святкові картинки.

Наша країна ще зовсім молода, у 25 років усе лише починається. У цьому переконані ведучі ТСН Лідія Таран, Соломія Вітвіцька та Марічка Падалко, які розповіли про свої досягнення, коли їм було 25.

Лідія ТаранЛідія Таран, ведуча новин ТСН

Ведуча ТСН Лідія Таран

Ведуча новин ТСН Лідія Таран розповіла, що у 2002 вона працювала в спортивній сфері новин. Вона була ведучою програми «Спортрепортер» та футбольної програми «Гол».

У мої 25 здавалося, що і переді мною, і перед державою відчинені взагалі всі двері, усі можливі варіанти розвитку нам до снаги. Ми тоді з друзями постійно переймалися подіями в країні, багато обговорювали, мали різні ідеї, - розповіла Лідія Таран.

Коли ведучій було 25 років, вона багато подорожувала, вперше відкрила для себе Париж, Амстердам. Оскільки Таран була в спортивній журналістиці, вона активно стежила за успіхами українських спортсменів, зокрема на зимовій олімпіаді у Солт-Лейк-Сіті.

Увесь світ тільки відкривався, здавалося, що нам під силу виправити помилки, знайти свій шлях, відчувалося, що в усьому в нас є перспективи, і можна крокувати вперед сміливо, не озираючись назад, - згадує Таран.

Як виявилося, попереду було багато боротьби, революцій та хвилювань. Однак Лідія налаштована позитивно й рішуче. Вона каже, що не зупинялася раніше і в майбутньому зупинятися не збирається.

Соломія ВітвіцькаСоломія Вітвіцька, ведуча новин ТСН, куратор проекту «Переможці»

Ведуча ТСН Соломія Вітвіцька

Коли Соломії Вітвіцькій було 25, вона проживала в Нюрнберзі, Німеччина. Ведуча згадує, що після закінчення Помаранчевої революції вона повірила, що в Україні нарешті буде свобода слова та відсутня цензура. Вітвіцька спакувала валізи, сіла в автобус і повернулась в Україну.

Я спочатку не була впевнена, що я хочу працювати журналістом, і спробувала себе в піарі. Але все ж таки зрозуміла, що журналістика – це мені ближче і набагато цікавіше, - згадує свої професійні пошуки ведуча.

Після повернення в Україну вона почала кар’єру телекореспондента на першому новинному каналі. Проживши три роки в Німеччині, ведуча повернулася до нової країни і мала знову налагоджувати контакти. 

Спочатку я жила в подруги, потім орендувала сама квартиру. І жила надіями, мріями. Мені здається, що тоді я навіть не починала ставити собі далеких цілей. Я була впевнена, що це правильне рішення, - поділилася Соломія Вітвіцька.

Друзі ведучої не могли повірити, що вона дійсно збирається повернутися в Україну. Усі казали, що це емоційне рішення і запал скоро зникне. Адже, звикнувши до соціального комфорту Німеччини, важко жити в реальній Україні. Виявилося, що ведучій ТСН було досить просто адаптуватися і, більш того, навіть почати потроху змінювати країну.

Я повернулась додому і почала брати участь у добрих змінах в країні. І зараз я не розчарувалася, бо це ніби розчаруватися в собі. Тому що ти живеш в цій країні, відповідно що ти теж є частиною суспільства і частиною цих людей, - упевнена Вітвіцька.

Для ведучої надзвичайно важливо, щоб кожен українець в нашому суспільстві був свідомим. Кожна людина може вплинути на те, щоб відбувалися якісні важливі зміни, реформи, крок за кроком, не можна бути байдужими.

Часто винен хтось інший, але не ти. Насправді ж, ми всі - маленькі ланцюжки великого корабля, який називається «Україна». Я вірю в розвиток та становлення нашого громадянського суспільства, у нове покоління, - поділилася Соломія.

Марічка ПадалкоМарічка Падалко, ведуча ТСН

Ведуча ТСН Марічка Падалко

Марічка Падалко розповіла, що у 25 років вона вже другий рік активно працювала на телебаченні та була ведучою телерадіокомпанії «Ера».

Я думаю, професійно для мене був найцікавіший період, тому що, з одного боку, дуже багато було амбіцій в мене реалізуватися на телебаченні, а з іншого боку, на телекомпаніях в той час було дуже мало можливостей їздити за кордон, щоб наповнювати випуск, - згадує Падалко.

Права на використання відео були обмежені, тож треба було зі шкури лізти, аби привабити глядача. Саме тоді сталася знакова подія в професійному житті ведучої. В українському інформаційному просторі пліткували, що голкіпер московського «Спартака» Філімонов переходить у «Динамо». Перехід зі «Спартака» в «Динамо» - це взагалі така дуже нестандартна річ, тому всі думали, що це справді якась байка.

Щоб отримати ексклюзив, ведуча поїхала в аеропорт, дізналася у працівників компанії «Аерофлот», що на рейсі з Москви дійсно є пасажир Філімонов. Марічка Падалко була єдиною журналісткою, котра зустрічала футболіста і, звичайно, підготувала ексклюзивний матеріал.

Я була дуже активна в роботі. Взагалі тоді, крім роботи, в моєму житті нічого не мало значення, - згадує ведуча.

У 25 років навіть не було особистих мрій. Марічка Падалко розповідає, що працювала скоріше для самореалізації, аніж для збагачення. На той час вона була заміжня, однак зовсім не думала про дітей. Більш того, була переконана, що діти можуть заважати кар’єрі.

Як я розумію, на той момент я ще не знайшла батька для своїх дітей. Мені здається, що жінка свідомо хоче дітей, коли зустрічає їхнього батька, а не просто чоловіка, - каже Падалко.

Читайте незабаром про професійний шлях та творчі досягнення ведучих 1+1