Розслідування "ТСН. Тиждень" сприяло звільненню невинно засудженого Максима Дмитренка

Розслідування "ТСН. Тиждень" сприяло звільненню невинно засудженого Максима Дмитренка

У вересні минулого року команда "ТСН. Тиждень" розпочала журналістське розслідування "Звільніть Максима Дмитренка".

Поділитися:

У вересні минулого року команда "ТСН. Тиждень" розпочала журналістське розслідування "Звільніть Максима Дмитренка". У 2004 році жителя села Пологи Запорізької області звинуватили і посадили за грати за зґвалтування та вбивство 17-річної дівчини. Як з'ясувалося згодом, дати неправдиві свідчення та зізнатися у скоєнні цього злочину Максима Дмитренка змусили співробітники правоохоронних органів, яким треба було розкрити справу. Справжнім злочинцем виявився колишній міліціонер Сергій Ткач. Попри його зізнання у скоєнні десятків вбивств, зокрема і справи невинно засудженого Дмитренка, останній продовжував відбувати ув'язнення.

Після піврічного розслідування, неодноразових звернень "ТСН. Тижня" до різних державних установ, Генеральної прокуратори та Адміністрації Президента України на днях Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ скасував судове рішення від 2005 року, яким приговорив Максима Дмитренка до 12 років позбавлення волі. Наразі Генпрокуратура додатково розслідує справу і за кілька тижнів має відпустити Дмитренка на волю після 8-річного ув'язнення.

Як зазначив журналіст "ТСН. Тижня" Станіслав Ясинський, весь колектив програми радий такому завершенню історії: "Журналістика набуває соціального окрасу і вже не лише розповідає про те, що відбувається, але й здатна щось дійсно змінити. Ми пишаємося тим, що можемо, як журналісти, змусити закони у державі працювати".