Руслан Квінта рік «виношував» пісню «Одна калина» для Софії Ротару

Голос країни
Руслан Квінта рік «виношував» пісню «Одна калина» для Софії Ротару
1plus1.ua

Відомий композитор і музичний продюсер «Голосу країни-7» Руслан Квінта розповів, як створив народний хіт для Софії Ротару.

Поділитися:

Напередодні святкування 20-ї річниці творчості відомий композитор і музичний продюсер «Голосу країни-7» Руслан Квінта розповів газеті «Факти» про своє знайомство і співробітництво з українською примадонною Софією Ротару, яка стане спеціальною гостею на бенефісі музиканта 23 березня в Палаці спорту.

Руслан Квінта є автором супер-хітів «Небо – это я», «Белая зима», «Осенние цветы» і ще близько 20-ти пісень Софії Ротару. Але, безсумнівно, головною не тільки в репертуарі співачки, а й для багатьох українців, залишається пісня «Одна калина», яка набула статусу «народної». Насправді ж, пісня була написана Русланом Квінтою в співавторстві з поетом Віталієм Куровським.

Хочу таку пісню, як «Червона рута». Проте її співають усі, а я хочу свій народний хіт. – звернулася до Квінти Софія Ротару.

На той момент Руслан Квінта вже написав кілька пісень для Софії Михайлівни, але їй хотілося чогось більшого. Від такого прохання композитор просто був у шоці.

Ну як можна створити таку пісню?! Другої «Червоної рути» бути не може. Кожен день думав про майбутню пісню, засинав і прокидався з думками про неї, але нічого в голову не приходило. Майже рік минув, а результату – нуль, – ділиться спогадами Квінта.

При кожній зустрічі Софія Ротару запитувала, де ж її «Червона рута»

Саме "та" пісня прийшла до Руслана Квінти в машині, дорогою на роботу. За словами композитора, він тут же зупинився, щоб записати мелодію на телефон, а потім помчав на студію показати її Куровському. Віталій, в свою чергу, прослухавши, відразу почав писати вірші "Одна калина за вікном, одна родина за столом..."

Коли пісня була готова, ми запросили до студії Софію Ротару. Вона не визнає прослуховування нових композицій по інтернету. Віддає перевагу, щоб автор сів за рояль і виконав написане. Перед її приїздом у мене руки тремтіли від хвилювання. Пісня здавалася надто простою. Грав, опустивши очі, але коли зустрівся з очима Софії Ротару, зрозумів, що потрапив в точку.

Композитор розповів, що Ротару була в захваті. 

Цікаво, що відомий аранжувальник Жан Болотов запропонував шість різних версій аранжування пісні, але жодна з них не сподобалася Ротару. Руслан Квінта зробив свій варіант, і він був прийнятий із захватом. Це стало першим визнанням, відомого зараз у всьому СНД, композитора.

Музикант розповідає, що на написання супер-хіта його надихнула сама співачка – дивовижна людина, а ще привітна господиня. Навіть на студію Квінти Софія Михайлівна приносила сирники власного приготування. Приїжджаючи, дарувала всім домашнє тепло, затишок, створювала таку атмосферу, в якій хотілося творити.

Уже 23 березня в Палаці Спорту Софія Ротару та інші артисти України виступлять на великому концерті-бенефісі Руслана Квінти. У цей вечір пісні великого композитора виконають: Потап і Настя, Лобода, Ірина Білик, Олександр Пономарьов, Наталя Могилевська, Время и Стекло, АЛЕКСЄЄВ, група НеАнгели, Монатік, Дзідзьо, Тетяна Решетняк, Макс Барських та інших. Відомі хіти прозвучать у супроводі естрадно-симфонічного оркестру з 150-ти інструментів.

Квитки на Бенефіс Руслана Квінти «Небо – это я» https://kiev.karabas.com/ruslan-kvinta

Новини по темі