Соус Айолі – зірка іспанської, а особливо каталонської кухні. Його називають близьким родичем майонезу. Та на відміну від нього, Айолі містить значно більше часнику. І завдяки цьому відзначається особливим цікавим смаком.

Рецепт соусу Айолі простий, тож приготувати його може навіть аматор. У цьому глядачів Сніданку з 1+1 запевнив народний кулінар Руслан Сенічкін.

Дивись також: ТОП-3 дієтичних соуси

Отже, якщо хочете збагатити страви ароматним соусом, гайда на кухню!

Аби приготувати соус айолі, вам знадобиться:

  • Часник 6 зубків
  • Яєчний жовток 2 шт.
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Лимон 1 шт.
  • Олія 150 мл
  • Сіль, перець за смаком.

Далі покладіть часник і жовтки до блендера і збивайте доки суміш не загусне. У процесі додайте оливкову олію, перець, морську сіль, гірчицю і кілька крапель лимонного фрешу.

Соус Айолі пасує до м'ясних, рибних страв, морепродуктів або запечених овочів. Тож смакуйте з насолодою!

Детальніше рецепт соуса Айолі дізнавайтеся у відео онлайн: