Руслан Сенічкін підтримав жінок, які борються з раком

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Руслан Сенічкін підтримав жінок, які борються з раком
1plus1.ua

Народний кулінар приготував смачну органічну страву зі своєї колекції рецептів.

Поділитися:

Днями в Києві відбулася зустріч відомого телекулінара Руслана Сенічкіна з жінками, які борються з діагнозом "рак молочної залози". Разом із кухарем ресторану "Опера"  Михайлом Скворцовим народний кулінар готував смачну органічну страву зі своєї кулінарної колекції "Ризото з гарбузом".

Запрошений лікар-гастроентеролог і дієтолог Галина Незговорова паралельно провела для жінок важливу консультацію: як правильно харчуватися та знаходити додаткові сили в здорових продуктах.

"В організмі кожної людини є онкологічні клітини, і якщо їх активувати, то почнеться процес росту пухлини. Таких "активаторів", або канцерогенів, існує чимало. Вони або вже є у продуктах харчування (штучні барвники, підсилювачі смаку, трансжири, цукрозамінники),  або утворюються у процесі приготування їжі, наприклад, при смаженні. Отже, для мінімізації ризику онкопроцесу треба вживати переважно натуральні свіжі продукти без шкідливих додатків і суттєвої термічної обробки", – зауважила співавтор книжки Руслана Сенічкіна "Сніданки для дітей" Галина Незговорова.

Руслан, який уже кілька років підтримує соціальну акцію "Чоловіки проти раку грудей" та виступає за профілактику цієї недуги, на зустрічі наголосив:

"Найважливіше для кожної жінки  – не боятися слова "діагноз", яким би він не був. Це абсолютно не вирок – просто інформація, яка спонукає до певної дії, а бездіяльність веде в нікуди. Я вдячний цим жінкам за приємну та теплу  зустріч, за їхні щирі погляди. За те, що вони своїм  прикладом  дають багатьом людям в Україні  можливість зрозуміти, наскільки важливе їхнє здоров'я, якщо вони вчасно подбають про нього.  Я зрозумів, що ці жінки насправді живуть не заради себе, а заради своїх близьких, рідних, дітей. І це просто проблема на життєвому шляху, яку треба розв'язати та йти впевнено далі. Я бажаю їм щастя та сил!"

Зауважимо, що серед учасниць були не лише киянки, а й мешканки Чернігівщини, Львівщини, Одещини, а також кілька жінок із зони АТО, які стали киянками. Кожен охочий мав можливість поставити питання зірковим гостям, отримати в подарунок кулінарні книжки з авторської колекції Сенічкіна та фото на згадку.

Ведучий "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін устиг також познайомитися та поспілкуватися з завідувачем хірургічним відділенням Київського міського клінічного онкоцентру Миколою Анікуськом про сучасні  можливості в лікуванні раку молочної залози.

Нагадаємо, проект  "Школа пацієнтів"  організовує ОНКОПОРТАЛ для людей, які зіткнулися з діагнозом "рак", та їхніх близьких. У кожній школі  можуть узяти участь до 30 пацієнтів, реєстрація учасників відбувається тут. Такі зустрічі треба організовувати, оскільки саме вони мотивують людей до профілактики, щоб зменшити ризики захворіти та збільшити шанси на одужання. В Україні щороку виявляють близько 17 000 випадків захворювання на рак молочної залози. Якщо хворобу виявляють на ранній стадії, її вдається вилікувати повністю.

Новини по темі