Руслан Сенічкін працює над новою кулінарною книжкою вітамінного дитячого меню

Руслан Сенічкін працює над новою кулінарною книжкою вітамінного дитячого меню

Цієї неділі, 26 квітня,  у рамках фестивалю "Книжковий Арсенал" у Києві ведучий 1+1 Руслан Сенічкін разом з лікарем-дієтологом Галиною Незговоровою презентували&nb

Поділитися:

Цієї неділі, 26 квітня, у рамках фестивалю "Книжковий Арсенал" у Києві ведучий 1+1 Руслан Сенічкін разом з лікарем-дієтологом Галиною Незговоровою презентували ідею нової кулінарної книжки рецептів для дітей. Багато дітей з батьками прийшли першими дізнатися, якою буде друга збірка народного кулінара, а також поділитися сімейними секретами сніданків.

Сенічкін зауважив, що в книжці буде зібрано оригінальні рецепти смачних і здорових страв для дітей, а яскраве оформлення обов'язково сподобається маленьким гурманам. Збірка буде поділена на розділи відповідно до віку малечі: від найменшого (малята від 6 місяців) до шкільного. Окремо буде виділено святкові страви.

"Ми з командою ідемо на черговий експеримент і вже скоро запропонуємо всім книжку про дитячі сніданки – і не тільки про них! Наша нова книжка цілком буде присвячена здоровому дитячому харчуванню. На презентації я ще раз переконався, яка українська малеча активна, готова відповідати на різні гастрономічні запитання, як вона прагне більше дізнатися про кулінарне мистецтво! Я для себе зробив висновок, що дітям цікаво не тільки смачно попоїсти вдома, а й готувати, допомагати мамам і бабусям на кухні. А ми ж і закликаємо дорослих: якщо у вас є діти і є можливість, привчайте їх куховарити разом з вами! Нехай вони спостерігають за вами на кухні, беруть участь у деяких процесах, граються, експериментують з продуктами. Тоді їжа буде здаватися не просто їжею, а вони зможуть себе проявити і фуд-стилістами, і реалізувати свої креативні ідеї на кухні, і зрештою почнуть краще розумітися на їжі та їсти овочі, фрукти, каші", - розповідає Сенічкін.


На зустрічі діти охоче ділилися з Русланом своїми ідеями смачних сніданків, а батьки записували рецепти сімейних страв у спеціальну гостьову книгу, адже найцікавіші рецепти з цієї колекції буде відтворено у рубриці "Правильний Сніданок", а порадами й побажаннями глядачів ведучий скористається в роботі над новою книжкою. Також разом з наставниками зі студії "ДумайРум" діти провели цікаві експерименти: приготували з гарячого молока та лимонного соку індійський сир панир, навчилися вирощувати з зернят суперкорисний крес-салат (і взяли зернятка для домашньої кулінарної роботи), ліпили з кольорового тіста.

Дієтолог Галина Незговорова, яка консультує Руслана і допомагає йому впорядкувати збірку, розповіла про особливості сучасного здорового дитячого харчування і дала кілька практичних порад. Зауважимо, що Галина веде авторську рубрику "Поради дієтолога" в ранковій програмі "Сніданок з 1+1", має за плечима 20-річний досвід робити лікарем-гастроентерологом, а дієтологією займається 10 років.

"У книжці буде велика таблиця з переліком продуктів і рекомендаціями, в якому віці треба вводити їх у раціон дитини. Розв'язання питань харчування дітей – справа відповідальна. Природно, що ми, батьки, прагнемо, щоб харчування принесло дитині тільки користь. Тому від народження важливо дотримуватись певних правил, враховуючи всі нюанси процесу розвитку малюка, не забуваючи про індивідуальний підхід", - наголошує Галина Незговорова.

Своїх майбутніх маленьких читачів Руслан потішив спеціальними подарунками (годинниками з улюбленими мультгероями Disney від "Тойдіко Україна", щоб діти навчилися заміряти та планувати час для допомоги матусям на кухні) і почастував печивом з яблуками й журавлиною та ягідним компотом за власними рецептами.


До речі, художниці з майстерні "Angel Home" представили ляльку - маленького брата-близнюка Руслана Сенічкіна. Майданчик презентації був облаштований декораторами Tabooret Interiors Lab

У продаж нова книжка Руслана Сенічкіна надійде на початку літніх канікул, щоб дорослі змогли влітку спланувати найбільш корисне меню для дітей, а діти до осінньо-зимового сезону підійшли із запасом сил і міцним імунітетом. А може, маленькі читачі відкриють у собі новий кулінарний талант і зрештою стануть суперкухарями!


Другу кулінарну книжку Сенічкіна з рецептами дитячого меню готує до друку видавництво "Бурда-Україна", дочірнє підприємство міжнародного концерну "Hubert Burda Media". "Бурда-Україна" є абсолютним лідером українського ринку періодики з продажу журналів та охоплення читацької аудиторії, видає журнали "Лиза. Мой ребенок", "Отдохни", "Приятного аппетита" тощо.

Отримати книжку у числі перших читачі зможуть уже в травні, коли стартуватиме попереднє замовлення.