Руслан Сенічкін варив томатний суп на Площі Ринок та частував гостей

Руслан Сенічкін варив томатний суп на Площі Ринок та частував гостей

Автор кулінарних книжок Сенічкін побував у місті Лева на Форумі видавців

Поділитися:

З 10 по 13 вересня на Форумі видавців у Львові у приміщенні Палацу мистецтв працював кольоровий майданчик-кухня книжки Руслана Сенічкіна "Сніданки для дітей", облаштований зручною пуфф-зоною від POPARADA.

Найпопулярнішою була арт-стіна, на якій і діти, і дорослі малювали або розмальовували улюблені страви домашніх сніданків. Усього малюнків було понад 800, і судячи з них, найбажаніші вранці саме солодкі страви: мафіни, фрукти, млинці, пироги, каші з медом або джемом, круасани, сирники.

Зустріч телеведучого Руслана Сенічкіна з читачами на Форумі тривала три години й була присвячена шкільним сніданкам, зокрема, обговорювалися цікаві ідеї перекусів та ланчів для школярів.  А ще було багато розмов про домашні рецепти, традиційні в родинах. Діти із захватом розповідали про страви, які вони допомагають готувати мамам: домашні котлети, салати, пляцки, млинці, вареники, "зупи", сирники, голубці, пиріжки.

Стенд відвідали 9-місячний Михасик і його мама, родини героїв АТО, майбутній кулінар Юрасик, постійна глядачка і читачка Галина Іванівна, наймолодша авторка Форуму видавців - 13-річна Ніа Дідківська (Стефанія Куколевська), львівська співачка і матуся двох діточок Ірина Федишин, студенти кулінарних навчальних закладів, майбутні мамусі, а також бабусі, вчителі та багато дітей. Яблучне печиво та грушево-яблучні натуральні льодяники на частуванні розлетілися миттєво.

 

Сенічкін встиг також провести ранкове пряме включення в ефір "Сніданку з 1+1" з Площі Ринок, під час якого поспілкувався з дружиною львівського мера Катериною Садовою та їхніми чотирма синами-школярами, а також заспівав-станцював з гуртом Дзідзьо. І Катерина, і Дзідзьо отримали в подарунок від автора кулінарну книжку "Сніданки для дітей".

 

У суботу, 12 вересня, Руслан Сенічкін та відома львівська кухар Оксана Солук організували за підтримки Клубу галицької кухні в закладі "Тераса на Ринку" майстер-клас приготування "Супу з печених помідорів", або, як кажуть на Галичині, "Помідорної зупи". Рецепт страви є у книжці і рекомендований дітям від трьох років. На додачу було спечено спеціальне томатне печиво з травами. Дегустацію всі страви пройшли на відмінно: за лічені хвилини гості з'їли все до крихти.

Як ми знаємо, Сенічкін колекціонує кулінарні секрети, тож усі охочі записували в його спеціальну гостьову книгу свої унікальні рецепти закруток, консервації, страв з помідорами, львівських сирників та багатьох інших. Найкращі ідеї буде відтворено в кулінарній рубриці в ефірі та опубліковано в наступних книжках автора. На майданчик завітали не тільки львів'яни, а й родини з Одеси, Миколаєва, Дніпропетровська, Києва, Івано-Франківська, Чернівців, був навіть гість з Дубліна Самл Дженк, який приїхав до Львова з  Ірландії.

 "Місто Лева прекрасне, дуже його люблю, всі привітні: і гості, і львів'яни. Радий, що це наша друга книжкова подорож на Форум видавців. Завдяки відданим читачам-глядачам наша зустріч дуже успішна, тепла, насичена і творча. В книжці "Сніданки для дітей" запропоновані рецепти, доступні будь-якому українцю, з інгредієнтів, які можна легко знайти в магазині. Вони самі по собі можуть  бути не дуже цікавими, але в рецептах, у поєднанні, стають надзвичайно смачними. Я вдячний новим партнерам, які вірять у наші книжки і пропонують нові варіанти співпраці, щоб презентувати "Сніданки для дітей" у Чернівцях, Тернополі, Запоріжжі, Харкові. Сподіваюсь, що книжка буде справжнім довідником корисного харчування для маленьких українців!", - ділиться Руслан Сенічкін.

Всі дітки на майданчиках отримали іграшкові подарунки від друзів з "Тойдіко Україна".

Рецепти, опубліковані в "Сніданках для дітей", перевірено та схвалено лікарем-дієтологом Галиною Незговоровою. Зокрема, для школярів рекомендовані на сніданок такі страви: чізкейк із гарбузом, томатне печиво, вівсяно-ягідний десерт, найкорисніший бургер, маршмелоу та багато інших.

 Книжка "Сніданки для дітей" була представлена  у Львові упродовж усіх днів роботи Форуму видавців.

 Галина Незговорова, лікар-дієтолог і співавтор книжки, радить:

"Перед сніданком ваша дитина має прокинутись набагато раніше, за 30-40 хвилин, ваше головне завдання – зробити так, щоб вашому малюкові сподобався запах з кухні. Напередодні важливо обговорити, чим ви будете снідати. Якщо ми обговорюємо з дитиною, то вона одразу почувається дорослішою і, повірте, обов'язково з'їсть те, що ви їй запропонуєте. В жодному випадку не можна примушувати їсти, ваш малюк має сам захотіти!"

***

Нагадаємо, що у 2014 році  світ побачила дебютна кулінарна книжка Руслана Сенічкіна про органічну кулінарію  "Сніданки: Зима. Весна. Літо. Осінь".

У 2015 році вийшла друга книжка, "Сніданки для дітей", створена  у співавторстві Руслана Сенічкіна та дієтолога Галини Незговорової.  Кожна родина знайде в ній нові цікаві рецепти і для малят від 6 місяців, і для  гурманів старшого шкільного віку. 

У 2015 році заплановано до виходу третє, доповнене, видання книги народного телекулінара "Сніданки: Зима. Весна. Літо. Плюс 7 нових рецептів".