Що під час зйомок проекту проекту "15 республік" за кордоном запитували про Україну

Що під час зйомок проекту проекту "15 республік" за кордоном запитували про Україну

За кордоном цікавилися Майданом

Поділитися:

Сьогодні до студії "Сніданку з "1+1" завітав журналіст і ведучий Костянтин Андріюк, який працює над програмою "15 республік". Аби показати, як держави колишнього СРСР змінила незалежність, він із офіційним візитом вирушав до країн-сусідок. Як гостя зустрічали за кордоном, чим вражали й зворушували, дослідник-мандрівник розповів Марині Леончук і Анатолію Анатолічу. Так, з'ясувалося, що чи не найбільше українця здивувала доброта жителів бідного Таджикистану, гостинність узбеків й усебічна "просунутість" країн Балтії.

"Ці люди живуть в іншому світі. Вони задоволені життям. Їм не треба нікому нічого доводити. Тільки-но уявіть! Якщо жінку в Латвії покинув чоловік і не платить аліменти, то держава сплачує їй гроші й паралельно шукає чоловіка, щоб збити з нього ці аліменти", - розповів Андріюк.

Окрім того, Костянтин зізнався: всюди, де він був, цікавилися нашою Революцією Гідності.

" У кожній країні мене обліплювали люди, бо розуміли, що я носій живої інформації, а не тієї, що в телевізорі. Іноді вони кидали свої справи. І уважно слухали, як я розповідав, про те, що в нас насправді відбувається", - згадав Андріюк.

Детальніше - у відео:

Новий випуск проекту "15 республік" дивіться уже цієї неділі. У фокусі – Казахстан і Киргизстан.