Сенічкін презентував обкладинку своєї другої кулінарної книги

Сенічкін презентував обкладинку своєї другої кулінарної книги

Стартувало попереднє замовлення збірки за спеціальною ціною

Поділитися:

У цю суботу 23 травня, народний телекулінар та ведучий "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін та експерт, дієтолог Галина Незговорова презентували обкладинку кулінарної книги "Сніданки для дітей". Прем'єра відбулася в рамках київського фестивалю "Family Day", який організував журнал "Ліза".

Робота над книгою добігає кінця. Вихід у світ збірки запланований на кінець червня, однак всі бажаючі вже можуть робити замовлення на сайті http://snidanok.1plus1.ua/  за спеціальною ціною. Будьте першими!

Майданчик "Сніданку з 1+1" зібрав під затишним шатром сотні родин з дітками, які протягом цілого дня малювали, розважалися, дегустували смаколики, отримували іграшкові подаруночки (ляльки Barbie, карти Uno, паровозики Thomas, брязкальця Fisher Price) та робили цікаві кулінарні відкриття здорового харчування. Імпровізовану гостьову студію з яскравими різнокольоровими меблями облаштували друзі Gagarin.

Під час зустрічі Людмила Барбір, телеподруга Руслана та ведуча "Сніданку з 1+1" (яка, до речі, зі своїм сином Тарасиком теж стали героями нової книги), провела інтерв'ю в студії із Сенічкіним та дієтологом Галиною Незговоровою і вивідала в них секрети створення добірки.

Отже, головна ідея книги – допомогти батькам корисні та поживні продукти перетворити на справжнє дитяче кулінарне свято, надихнутися готувати всією родиною, а також навчитися дивувати маленьких гурманів та краще розумітися на збалансованому раціоні. Рекорд за кількістю запитань у цей день поставили дітлахи, які жваво піднімали руки і цікавилися тим, що краще їсти вранці, що брати до школи, чому не можна куштувати чіпсів, як часто треба приймати їжу протягом дня, чи можна пити воду разом з обідом і пропонували рецепти своїх улюблених сніданків.

На подію завітали герої обкладинки та книжкових ілюстрацій, які виступили справжніми консультантами та натхненниками в роботі над книгою – це маля Злата (8,5 місяців), Назар (6 років), Вадим (5 років), Тарасик (3 роки) – син Людмили Барбір,  та Анстасія Багінська (9 років) – фіналістка "Голос.Діти".

"Різноманітність у харчуванні дітей залежить від батьків. Саме вони мають правильно скористатися широким вибором у магазинах або у себе на городах та організувати раціон дітей смачним-поживним-корисним, а може, й трохи  святковим. Це бажання чуйних батьків – зробити завдяки їжі життя дитини різноманітнішим. А цікавішим воно буде, якщо надихати та залучати малечу до куховарства. Нехай дитина досліджує гастрономічний світ, бо це ж величезна частина її самої. Через здоров'я, задоволення, знання продуктів та їх властивостей. Готуйте та смакуйте разом з дітьми! І отримуйте задоволення від спілкування! Впевнений, що наша книга буде в нагоді всій родині, особливо, на літніх канікулах", - заохочує Сенічкін.

"Саме ми з вами змалечку формуємо смак та харчові звички у наших дітей. Подумайте про те, яку чудову спадковість ви залишите дітям, якщо просто сформуєте для себе звичку правильно харчуватись і навчите їх цьому. Чим більше Ви будете знати про користь продуктів які споживаєте, тим смачнішим для вас буде раціональне здорове харчування. Важливо знати про циклічність в харчуванні – краще старатися приймати їжу щодня в один і той самий час", - каже дієтолог Незговорова.

У меню цього дня дітки скуштували смачні кекси з броколі та шоколадні маффіни, рецепти яких Сенічкін вписав у книгу.

А вже на ланч в цей день народний кулінар Руслан Сенічкін та Людмила Барбір запропонували та організували гриль-барбекю просто неба. Готували за  чудовим простим рецептом суперкорисні та апетитні міні-бургери з індичкою, морквою та зеленню. Аромат був казковий. Це справжній хіт для літніх пікніків. Світові спеціалісти підтверджують, що поєднання хліба, м'яса та овочів забезпечують організм необхідними мікроелементами та поживними речовинами. Дітлахи також смакували обліпиховий лимонад.

Окрім цього, малеча встигла пройти урок малювання у художниці Ольги Адам, яка навчила їх малювати кольоровою пастеллю натюрморти з різноманітними фруктами, а також урок хімії експериментів від науково-пізнавальний клуб "Думай Рум" підготував для них цікаві експерименти з крохмалем, сезонними овочами: редисом та огірками.  Дітлахи  навчились краще розуміти склад своїх улюблених страв та їхній вітамінний склад. А ще малеча навчили готувати екопластилін із тіста та ліпити кумедні фігурки.

Нагадаємо, книга "Сніданки для дітей" - друга книга Руслана Сенічкіна, в якій зібрано найкращі страви дитячого меню. Книга поділена на категорії, відповідно до особливостей дитячого розвитку: від малюків 6-ти місяців до старшого шкільного віку. Окремо представлені страви святкового меню, сімейні рецепти зіркових родин, ідеї смачних перекусів та страви з дитинства самого Руслана.  У книзі є варіанти не лише сніданків, а і обідів та вечерь. Важливо, що у книжці є зручна таблиця  доцільності вживання тих чи інших продуктів відповідно до вікових особливостей дитячого організму та таблиця середньодобової потреби у вітамінах, мінералах, поживних речовинах.