Скрипка по-чесному оцінив "Весну" від Кароль

Скрипка по-чесному оцінив "Весну" від Кароль

Олег Скрипка оцінив виступ підопічних Тіни Кароль, котрі наважилися заспівати його пісню "Весна" у шоу "Голос країни. Все по-чесному".

Поділитися:

Олег Скрипка оцінив виступ підопічних Тіни Кароль, котрі наважилися заспівати його пісню "Весна". Він зізнався, що це було для нього сюрпризом. А ще пожурив дівчат за те, що вони "розстрибалися і розкричалися".

Олеже, дві москвички Яна Дрюпіна та Staisha заспівали вашу "Весну". От по чесному, добре співали?

По-чесному, мені здається, що дуже високий темп. І ніхто б її добре не заспівав в такому темпі, це дуже складно. Просто це треба все виспівати й вимовити. І там було дві штуки - що дівчата дуже імпульсивні і дуже енергійні. Вони роспригалися, розкричалися. І дуже високий темп. Не знаю, чи так було спеціально вирішено... Дуже некомфортно співати!

А ви знали, що буде ця пісня?

Ні, не знав.

Пам'ятаєте, як ви написали "Весну"? Розкажете? :)

Ця справа була в Парижі. Я просто сидів у себе вдома ранньою весною. Було холодно, похмуро, тоскно, хотілося додому. І мелодія якось так стала в голові крутитися.

У мене зазвичай процес від того, як народжується мелодія, до того, як народжується текст, дуже і дуже довгий. А це ось рідкісний виняток. Мені спав на думку цей приспів і так воно - раз! Вклалося в голову: "Весна, весна, весна ..." Все, я написав текст.

Потім вже, приїхавши в Україну, коли пісня стала хітом, вже набагато пізніше, років через 10-15, я дізнався, що існують такі пісні-веснянки, що існує такий обряд призову весни, і що ця пісня повністю вкладається... Тобто це така модернова веснянка.

А не так давно я вийшов на вулицю, і співали синиці. І я зрозумів, звідки у мене цей приспів виник. Синиці перед самою весною так співають. От якщо ви почуєте, як співають синиці, вони цей приспів співають. Тобто це настільки підсвідомо! Десь ззовні прийшла вся ця історія. Напевно, успіх цієї пісні саме цим пояснюється - тим, що вона дуже з природи, з землі, з повітря, сонця.

Нагадаємо, для вокального бою дівчат з Москви Яни Дрюпіної та Staisha зірковий тренер Тіна Кароль обрала українську пісню. Тіна зізналася, що зробила це свідомо, адже дівчата буреть участь в українському "Голосі країни", тому мусять співати українською мовою.

На думку Вакарчука, виконання дівчат не дотягнуло до оригіналу.

Переможницею у баттлі стала Staisha.