Смузі-дієта: як схуднути на 5 кг за тиждень

Як схуднути за допомогою смузі
freepik.com

Якщо правильно дотримуватись смузі-дієти, можна худнути природно та без шкоди для здоров'я.

Поділитися:

Одним з фаворитів серед тих, хто бореться із зайвою вагою, є смузі дієта. Загалом, використання фруктових чи овочевих коктейлів у період схуднення є популярною практикою, до того ж, такі суміші забезпечують організм всіма необхідними вітамінами. Якщо ж використовувати лише смузі-дієту від 3 днів до 4 тижнів, можна помітити результати більш якісні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта за типом фігури: Як худнути швидко та ефективно

Смузі: чим корисний цей чудо-напій?

Овочі та фрукти багаті на кисень та клітковину, і саме вони допомагають спалювати зайві жири. Цей напій можна готувати з улюблених фруктів та овочів та навіть з продуктів, які у чистому вигляді можуть вам не подобатися.

Смузі – це не напій, а їжа. У одній склянці такої суміші є 150-200 кілокалорій. Зважаючи на те, що смузі містить чимало вітамінів, то організм не страждатиме від виснаження під час дієт. А для переконливішого ефекту варто докласти зусиль і обмежити свій раціон вживанням лише овочевих смузі, адже у фруктах є багато цукру.

Кому не можна випробовувати такий режим схуднення

Дієта на основі смузі протипоказана у період вагітності, грудного вигодовування годування та дітям до 18 років. Також не можна боротись з надлишковою вагою шляхом смузі-дієти тим, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом, нирками, печінкою. Краще за все буде порадитися з терапевтом чи дієтологом та врахувати побажання цих лікарів.

Орієнтовне меню на день:

Сніданок

Вівсяна каша на воді, без солі і цукру. Свіжі фрукти і свіжий яблучний сік. Через кілька годин потрібно випити холодний трав'яний чай.

Обід

Овочевий смузі, який готуємо з половинки огірка, помідора, селери. Додати три ложки натурального йогурту, зелену цибулю та сіль. До вживання напою можна з'їсти 100 г відвареної телятини.

Вечеря

Змішати у блендері склянку апельсинового соку, невеликий шматочок свіжого імбиру, півсклянки йогурту або кефіру, чайну ложку меду. Додати лід.

Як краще виходити з такої дієти?

Варто пам'ятати, що все має бути поступово: спочатку можна додати у меню розварені овочі, наступного дня – соте або ж овочеве рагу. Далі організм починає звикати до нормальної їжі, тож можна повертатись до повсякденного раціону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру

 

Новини по темі