Цікаво, що великі дози вітаміну С знищують віруси, інфекції та онкоклітини. Це доводять численні експерименти вчених. Усі корисні подробиці дізнавалися кореспонденти Сніданку з 1+1.

Всім відомо, що вітамін С – відмінний засобом для підтримки імунітету, але вживання пігулок мало допоможе в боротьбі з хворобами. Набагато корисніше харчові продукти з великим вмістом вітаміну.

Джерела вітаміну С:

  • Шипшина
  • Лимони;
  • Штучні вітамін;
  • Калина;
  • Квашена капуста;
  • Шпинат;
  • Броколі.

Експерт Оля Карі про вживання вітаміну С:

"Він зміцнює організм не тільки за рахунок того, що в лимоні є саме вітамін С. Це має бути комплекс, бо вітамін С не засвоюється без певних ферментів, без певних мінералів. Тому це не може бути тільки пігулка, в якій виключно вітамін С. Вона як зайде в організм, так і вийде. Ще потрібно пам'ятати і про те, що цей вітамін не накопичується в організмі. Ми не можемо поїсти капусти чи зелених яблук влітку, щоб потім взимку не хворіти. Цей вітамін постійно потрібно вживати, але особливо – саме в холодний період".

Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті "Сніданку з 1+1" онлайн.