"Сніданок з 1+1" вплинув на шкільну програму у Львові

"Сніданок з 1+1" вплинув на шкільну програму у Львові

Команда "Сніданку з 1+1" зробила свій внесок у навчальну програму львівських шкіл. Відтер школярі вчитимуть пісню "Не смійся з мене"

Поділитися:

Команда "Сніданку з 1+1" зробила свій внесок у навчальну програму львівських шкіл. Відтер школярі вчитимуть пісню "Не смійся з мене", яку написав Пітер Ярроу. Для України її відкрила співачка Марія Бурмака, переклавши на рідну мову.

Ця пісня присвячена боротьбі з дитячою і підлітковою жорстокістю. Вперше українською вона прозвучала 2 роки тому в "Сніданку з 1+1". Сюжет, в якому Марія заспівала "Не смійся з мене", був присвячений Дню захисту дітей. Він мав на меті закликати всіх дітлахів не сміятися один з одного, з розумінням ставитись до дітей з особливими потребами чи просто не схожих на інших.

"В якийсь час Пітер Ярроу захотів, щоб ця пісня була перекладена на українську мову, адже його батьки походять з України. Вони знайшли мене через Американське посольство і цю пісню я переклала", - розповіла Марія Бурмака.

Ідею співачки вмить підхопили учні Львівської лінгвістичної гімназії, які уже третій рік поспіль є учасниками міжнародного проекту "Повага дією", покликаного протистояти агресії в дитячому середовищі, дискримінації дітей з особливими потребами та захищати їх права.

Гімназистам настільки сподобалася пісня "Не смійся з мене", що вони ініціювали перед міською владою Львова включити її для обов'язкового вивчення в усіх школах міста. Після цього навіть був виданий відповідний наказ управління освіти Львівської міськради.

А нещодавно уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко запросив до себе на гостини 36 учнів Львівської лінгвістичної гімназії. Разом з дітьми завітала до Адміністрації Президента і Марія Бурмака: "Учнів Львівської лінгвістичної гімназії запросив до Києва Юрій Павленко . І, звісно, запросив мене. Я вдячна цим дітям і їхньому викладачу Ірині Артим'як, бо це вона два роки тому почула, як я цю пісню співала і розповідала про неї в "Музиці Сніданку" .

Потім діти з цією піснею їздили і до колонії неповнолітніх, і до інтернату дітей-інвалідів, виступали перед старенькими людьми у будинку для людей похилого віку.

"Я тільки познайомилась з цими дітьми. І це справді був для мене щасливий день!" , - додала Марія Бурмака.

Відео пісні "Не смійся з мене"