Розвиток похмільного синдрому залежить від віку, статі, індивідуальних особливостей і стану здоров'я людини. А наскільки він буде тяжким -  від якості алкогольного напою та його кількості.

Перед святами тема похмілля стає іще більш актуальною.

Як запобігти цьому "цікавому" стану і що робити, коли вберегти організм від отруєння не вдалося, знає дієтолог "Сніданку з "1+1". Отже:

Похмілля – це отруєння алкоголем, тож його симптоми наступні:

  • Сильний головний біль через розширення судин головного мозку.
  • Слабкість через зниження глюкози у крові.
  • Біль у животі, нудота, блювання, зниження апетиту через подразнення слизової шлунку.
  • Сухість у роті через порушення водного балансу.

Щоб запобігти розвитку похмілля, запам'ятайте таке:

  • Перед вечіркою гарно відпочиньте.
  • За декілька годин до вживання алкоголю, з'їжте страву з рослинною олією. Наприклад, кашу або картоплю.
  • За святковим столом поєднуйте вживання алкоголю з калорійними закусками.
  • Не забувайте, що під час змішування декількох алкогольних напоїв, їхня токсична дія на печінку та головний мозок збільшується в декілька разів.
  • Вважається відносно безпечним вживання впродовж години 250 мл пива або 100 мл вина чи 25 мл горілки. Саме за годину печінка здатна нейтралізувати таку кількість алкоголю. А якщо її збільшувати, то ризик виникнення похмільного синдрому зросте.
  • Пийте більше рідини. Краще звичайну воду або натуральні соки, але в жодному разі не газовані напої.

Якщо все ж таки зранку вам зле:

  • Поїжте кашу або курячий бульйон.
  • Випийте відвар шипшини або ромашки з м'ятою.
  • Обов'язково прийміть ентеросорбенти, аспірин
  • Якщо стан не покращується, зверніться до лікаря.

Більше дізнаватйеся у "Сніданку з "1+1" онлайн: