Люди, які вирішили схуднути, наголошують, що найскладніше відмовитися від солодкого. І ведуча програми "Сніданок з 1+1" має поради що до цього.

Марина Леончук знає, як побороти бажання їсти солодке.

З'ясувалося, що дуже хочеться солодкого тоді, коли організму не вистачає важливих мікроелементів. Наприклад, хрому, магнію або кальцію. Їхня нестача приводить до голодування клітин, наслідок – надмірне споживання солодкого.

Потрібно вживати картоплю, броколі, цільні зерна, яйця, яблука, насіння гарбуза, коричневий рис і темну зелень. У цих продуктах є всі мікроелементи, які збагатять клітини, щоб подолати тягу до солодкого.

А ще можна додавати до сніданку спеції: корицю, мускатний горіх та кардамон. Вони не тільки природньо підсолодять їжу, а й збалансують рівень цукру в організмі.

Експерт програми "Сніданок з 1+1" радить не вживати солодощі зранку:

"Якщо вас тягне на солодке, пропоную змінити стратегію сніданку. Якщо ви зранку з'їли десерт, то рівень цукру у крові різко підстрибує, а потім він дуже різко знижується, і наш організм починає потребувати нові солодощі. Щоб менше хотілося цукерок протягом дня, сніданок має бути збалансованим і білковим. Наприклад, омлет з овочами або омлет з куркою".

Подробиці дивіться у програмі "Сніданок з 1+1" онлайн: