Соломія Вітвіцька дізнається, скільки правди у фільмі "Легенда №17"

Соломія Вітвіцька дізнається, скільки правди у фільмі "Легенда №17"

Знамениті спортсмени, медійники та кінокритики зберуться, щоб поділитися враженнями від стрічки, а головне – прояснити, що у фільмі правда, а що прорадянська пропаганда. 

Поділитися:

В ефірі "1+1" – прем'єрний показ драми "Легенда №17" про славетного радянського хокеїста Валерія Харламова. Історія цього спортсмена  надихає  і вражає.  Як залізна воля до перемоги здатна творити дива, "1+1" покаже у неділю, 21 вересня, о 21:30. Одразу після фільму, о 00:35, на глядачів чекає пост-шоу під назвою "Скільки правди у легенді". Знамениті спортсмени, медійники та кінокритики зберуться, щоб поділитися враженнями від стрічки, а головне – прояснити, що у фільмі правда, а що прорадянська пропаганда. Модератором розмови стане ведуча "ТСН. Особливе" Соломія Вітвіцька.

Сучасники славетного хокеїста, які знали його особисто, стверджують, що від характеру реального Харламова у фільмі майже нічого не лишилось, що показано міфологізований образ радянського чемпіона. Навіщо російський кінематограф створює картинку утопічної радянської "дійсності"? Як це впливає на молоде покоління? Хто може стати героєм українського патріотичного кіно? Відповіді на ці питання шукатимуть гості студії: журналіст Ольга Герасим'юк, політик В'ячеслав Кириленко, голова Держагентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, режисер Ахтем Сеїтаблаєв, легендарний легкоатлет-спринтер, володар п'яти олімпійських медалей Валерій Борзов та генеральний директор "1+1 Медіа" Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, Валерій Харламов – видатний хокеїст, восьмиразовий чемпіон світу. У радянській збірній грав під № 17. Стрічка "Легенда №17" показує непростий шлях Харламова до слави та участь спортсмена у першій в історії хокею серії матчів між збірною СРСР та професіоналами Канади (1972 рік). Головні ролі у драмі виконали Данило Козловський та Олег Меньшиков. 

Дивіться фільм "Легенда №17" на каналі "1+1" у неділю, 21 вересня, о 21:30, та пост-шоу "Скільки правди в легенді" у неділю, 21 вересня, о 00:35!