«Спортивний фронт»: олімпійський чемпіон Олег Верняєв закликає до довічної дискваліфікації росіян і білорусів, що підтримують війну

Олімпійський чемпіон Олег Верняєв закликає до довічної дискваліфікації росіян і білорусів, що підтримують війну

У спеціальному відеозверненні Олег розповів про те, як росія майже на 9 років відібрала у нього можливість повертатися додому.

Поділитися:

Україна вже понад 8 місяців чинить мужній спротив російській федерації. Захисники та захисниці тримають героїчну оборону на передовій, у той час, коли всі українці продовжують консолідувати сили в тилу. 

Так, у межах ініціативи групи 1+1 media — «Спортивний фронт» — провідні українські спортсмени закликають весь цивілізований світ підтримати бойкот спортсменів-росіян і білорусів, які висловилися «за війну» або не озвучили свою позицію. Нещодавно до суспільно важливого проєкту у ролі амбасадора долучився український гімнаст, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв.

У спеціальному відеозверненні Олег розповів про те, як росія майже на 9 років відібрала у нього можливість повертатися додому — у рідний український Донецьк, як змінилося його життя та долі тисяч спортсменів і тренерів після початку повномасштабного вторгнення та скільки людей більше не повернуться до спорту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВ Україні ввели нові графіки погодинних відключень світла: де дивитись

«З початком повномасштабного вторгнення тренування відійшли на другий план. З перших днів я почав волонтерити, як і деякі мої колеги, українські гімнасти. Близько трьох тисяч спортсменів та тренерів наразі боронять Незалежність нашої країни. Понад сто з них більше ніколи не повернуться додому», — розповів у відео Олег. 

Окрім того, Олег Верняєв зазначив, що всіх російських та білоруських спортсменів, які підтримують війну, слід довічно дискваліфікувати, адже терористам не місце у міжнародному спорті. 

«Усіх російських та білоруських спортсменів, які підтримують повномасштабне вторгнення та риторику кремля, слід довічно дискваліфікувати.  «Швидше, вище, сильніше – разом» — нове гасло Міжнародного олімпійського комітету. Але росіяни та білоруси не дотримуються його. Вочевидь, що ми не разом», — підкреслив олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв. 

Зйомки тематичного відео проходили на Олімпійській базі, що призначена для підготовки спортсменів високого рівня до Олімпійських ігор та міжнародних змагань. Відеоролик доступний до перегляду та поширення у соціальних мережах групи 1+1 media та на YouTube-каналах 1+1 і ТСН. Також соціальна кампанія транслюється в межах телемарафону «Єдині новини»

Серед майданчиків 1+1 media, які також залучені до проєкту — ТСН, «Сніданок з 1+1», «Профутбол Digital», FootballHub, «Про спорт», ТСН.ua, УНІАН, Главред, сайт телеканалу 1+1 та багато інших ресурсів. Проєкт реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України, а також видання Tribuna.com. Ключові хештеги ініціативи — #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWar, #russiaisateroriststate. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЩо робити з продуктами в холодильнику, якщо відключили світло: як зберегти

Нагадаємо,  що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні п’ять відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв

 

Новини по темі