Сповідь людини-дерева у програмі "Світ навиворіт": "Раніше я жив, а тепер страждаю"

Сповідь людини-дерева у програмі "Світ навиворіт": "Раніше я жив, а тепер страждаю"

Чоловік не любить говорити про свою ваду, проте відомому мандрівникові вдалося його розговорити

Поділитися:

Минулої неділі завдяки ведучому "Світу навиворіт" Дмитру Комарову глядачі "1+1" почули сповідь людини-дерева Деде Косвара. Тіло цього 40-річного індонезійця вкрите страшними наростами, причину появи яких наука точно пояснити не може. Чоловік не любить говорити про свою ваду, проте відомому мандрівникові вдалося не тільки розшукати, а й розговорити Деде. Історія, яка прозвучала в ефірі, вразила кожного.

"Я був нормальною людиною. У мене була дружина, але потім я перетворився на чудовисько", - розповів Косвара, який через страшну ваду майже весь час проводить у чотирьох стінах.

Перші маленькі бородавки виникли у Деде ще в дитинстві, але ніхто не звертав на них уваги. Хлопець нічим не відрізнявся від однолітків: ходив до школи, грав у футбол... У 19 одружився. Через рік після весілля в нього народився син, а через три – донька. Сім'я жила в достатку, тому в Деде не було приводів не бути щасливим. Але в 27 років усе пішло шкереберть: раніше ледве помітні бородавки почали різко збільшуватисяя. Із десятками кілограмів жахливих наростів Деде не вдавалося працювати й повноцінно жити. Дружина Косвари не витримала змін у зовнішності чоловіка. Вона забрала дітей і пішла.

"Я нічого не можу робити сам. Моє життя розділилося на дві частини. Раніше я жив, а тепер страждаю", - зізнався Деде й запевнив Комарова, що не втрачає надії.

"Я хворію півжиття. Але все одно вірю що коли-небудь медицина знайде спосіб мене врятувати", - сподівається Косвара.

На щастя, ці жахливі нарости не болять, однак безпомічність іноді змушує Деде впадати у відчай.

"Я відчуваю велетенський вантаж, який завжди на мені. Я дуже хочу, але не можу згинати пальці, мені важко рухатися, переставляти ноги. До них, ніби, прив'язали каміння", - описав свій стан індонезієць.

Не так давно Деде зробили операцію й тільки з рук видалили ледве не 6 кілограмів наростів. Проте через кілька місяців після повернення з лікарні корені знову почали рости з неймовірною швидкістю.

Зараз у побуті Деде допомагають батьки. Вони - його єдина опора. Чоловік зізнався ведучому, що мріє колись зустріти чудову жінку й одружитися вдруге, проте боїться, що це може ніколи не статися.

Більше про історію людини-дерева дізнавайтеся у випуску програми "Світ навиворіт":