Судді "Великого пекарського турніру" витратили свій квант милосердя

Судді "Великого пекарського турніру" витратили свій квант милосердя

На 4 тижні змагань дивним чином вціліли всі учасники.

Поділитися:

У шоу "Великий пекарський турнір" судді прийняли несподіване рішення. Вже на 4 тижні змагань вони скористалися своїм правом залишити на проекті всіх учасників.

Причин декілька. Занадто багато учасників розчарували суддів. З іншого боку - журі помічає прогрес, який роблять пекарі-аматори, тож не розумно комусь "ламати крила" саме зараз.

Пекарем тижня став бізнесмен Олександр Любченко.

У 4 серії "Великого пекарського турніру" учасники пройшли випробування печивом. Після бісквітів і святкових тортів це мало б бути забавкою. Але тиждень став рекордним за невдачами.

У першому конкурсі учасники пекли домашнє печиво. Чи не найбільший провал чекав на студента Сашка Трофименкова. Він вирішив пекти печиво з найдорожчими горіхами у світі - макадамією. Гроші на дорогущий інгредієнт відкладав зі стипендії. Однак судді насилу відкусили по шматочку печива Сашка - настільки твердим воно вийшло.

Другий конкурс, за традицією, мав перевірити технологічні знання учасників. І вперше у "Великому пекарському турнірі" помилилися геть усі!

Завдання для конкурсу вигадала Катерина Агронік. Кондитер міжнародного рівня попросила спекти бісквітний рулет без борошна. Його основу складають шоколад та какао-пудра. Дуже важко скрутити цей рулет так, аби він не розсипався у руках.

Учасники мали здогадатися: аби скрутити незвичайний корж, його потрібно накрити, наприклад, вологим рушником. Та жоден з них до цього не допетрав.

Першою жертвою конкурсу став фізик Андрій Сусєков. А за ним, як зачаровані, почали розсипатися рулети і в інших пекарів.

Аби склеїти шматочки, учасники густо перемащували їх кремом. Таким чином з легкої руки "Великого пекарського турніру" випічка отримала нову назву - рулет-пазл або рулет-конструктор.

Вищий пілотаж усі мали продемонструвати у третьому конкурсі тижня. Третій конкурс - і одразу три види тістечок. Класичне європейське тістечко, тістечко з журавлиною та медом і екзотичне тістечко - і все це приготувати у рекордно короткий строк.

Судді мало не плакали, коли говорили про витвори однієї з фавориток - Катерини Горбач. Бездоганні ззовні, її тістечка з желе вийшли гумовими на смак. До того ж дівчина перестаралася з інгредієнтами, змішавши занадто багато смаків.

"Рішення суддів мене шокувало. Тому що залишаються усі учасники! - оголосив шалено радий Юрій Горбунов. - Але це виключення буде лише один раз".

Зіркою тижня став бізнесмен Олександр Любченко.

"Нам дуже сподобалися твої радикальні смаки", - похвалила Катерина Агронік Олександра за тістечка з м'ятою та печиво з незвичайними спеціями.

Нагадаємо, найдобрішу кулінарну битву "Великий пекарський турнір" дивіться онлайн на сайті 1+1.