«Свобода у вогні»: кореспондентка ТСН Наталія Нагорна стала героїнею масштабного документального проєкту про війну

«Свобода у вогні»: кореспондентка ТСН Наталія Нагорна стала героїнею масштабного документального проєкту про війну

Цей проєкт створено у колаборації з групою 1+1 media, яка надала значну кількість архівних матеріалів, що увійшли до кіноряду. 

Поділитися:

Уже цього тижня, 7 вересня, на Венеційському кінофестивалі в Італії дебютуватиме документальна стрічка про війну рф в Україні від американського кінорежисера Євгенія Афінеєвського «Свобода у вогні». Героїнею проєкту стала кореспондентка ТСН, свідок героїчних вчинків українців та усіх трагічних подій російсько-української війни тривалістю у понад 8 років — Наталія Нагорна

«Ми мусимо голосно говорити про війну в Україні — всюди. Щодня ми втрачаємо наших дорогоцінних людей. Щодня російські окупанти руйнують наші будинки, зрівнюють із землею села, намагаються паралізувати життя наших міст. Вже понад півроку українські люди вимушені виживати в окупації. Але війна — це не тільки про обстріли. Це історії людей, які втрачають, але борються, проливають кров, але чинять опір. Ми не хочемо жалості, але потребуємо допомоги та розуміння. Я хочу, аби світ побачив і почув правдиві історії про неймовірну сміливість, велику любов, розумів необхідність деокупації України і боровся разом з нами. Тому що не можна бути байдужим, коли росія намагається знищити світ. Просто почали з нас і не планують цим задовольнитися», — прокоментувала Наталія Нагорна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКореспондентка ТСН Наталія Нагорна показала, як працюють парамедики на передовій

Цей проєкт створено у колаборації з групою 1+1 media, яка надала значну кількість архівних матеріалів, що увійшли до кіноряду. 

«Зараз дуже важливо обʼєднувати зусилля та документувати всі ті страшні злочини, які коїть рф на нашій землі. Тому ми не могли не відреагувати на пропозицію Євгена Афінеєвського долучитися до проєкту та допомогти разом створити важливу для всієї України та світу роботу. Віримо, що проєкт знайде відгук у мільйонів глядачів по всьому світу, зробимо для цього усе можливе», — коментують в 1+1 media.

Фільм «Свобода у вогні: боротьба України за свободу» створений на основі особистих історій українців — військових, матерів, дітей, лікарів, журналістів та волонтерів, чиї життя кардинально змінилися з початку російсько-української війни. Ця документальна стрічка розповідає про незламну боротьбу українців за свою незалежність і свободу всього цивілізованого світу, а представлені у фільмі хроніки не лише розкривають початок повномасштабного вторгнення росії в Україну (від 24 лютого 2022 року), але й навіюють трагічні спогади 8-річної давнини. Зокрема, наводяться фрагменти з Революції гідності, під час якої українці стали єдиною нацією, яка, обмотана в прапор ЄС, гинула за свої громадянські права. 

«Я хотів зрозуміти, як агресія Путіна так довго залишалася непоміченою світом…Звідки в українського народу ця сила і що з цією нескореною нацією буде далі? Разом з командою ми намагалися розкрити всі ці питання та продемонструвати жахи війни очима очевидців», — розповів режисер Євгеній Афінеєвський

Проєкт реалізовано за підтримки Міністерства закордонних справ України та у колаборації з 1+1 media. Ця робота є продовженням фільму «Зима у вогні: боротьба України за свободу», прем’єра якого відбулась 9 жовтня 2015 року на платформі Netflix. До того ж у 2016 році стрічка стала номінантом на премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний повнометражний фільм». 

Сам документальний проєкт «Свобода у вогні: боротьба України за свободу» дебютуватиме на Венеційському кінофестивалі поза конкурсом.

Новини по темі