Сьогодні - Святий вечір. Одне з найурочистіших християнських свят відзначається  напередодні Різдва Христового. 

Кутя – найголовніша страва на різдвяні свята. У карпатській родині її приготування розпочинається з молитви.

Страва готується із битої пшениці без лушпиння. Вона швидше вариться і краще смакує. Пшеницю ставлять на піч, підсолюють та ставлять варитися. Головне – не мішати, аби не підгоріло.

Мак для куті ретельно вимішуємо у глиняній макітрі поки не побіліє, але тільки за годинниковою стрілкою.

Щоб кутя була багата, а весь рік було солодко, у неї кладуть горіхи та мед. Куштувати страву можна після того, як зійде перша зірка.  

Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті "Сніданку з 1+1".