Заради кого Катя Осадча залишить "Світське життя"?

Заради кого Катя Осадча залишить "Світське життя"?

Щоп'ятниці ведучий "Підпільної імперії" Андрій Алферов дивиться кіно разом з тими, на кого дивимося ми.

Поділитися:

Щоп'ятниці ведучий "Підпільної імперії" Андрій Алферов дивиться кіно разом з тими, на кого дивимося ми. Сьогодні опівночі Катя Осадча вперше залишить "Світське життя", щоб у темряві нічного кінозалу зустрітися з талановитим американським психопатом.

"Талановитий містер Ріплі" з'явився у 1955 році. Його "мама", американська письменниця Патриція Хайсмит, вигадала ідеального антигероя: він - злочинець, але, всупереч всім нормам моралі, у вас виникає велика спокуса стати на його бік. Не тому, що Ріплі привабливий або викликає співчуття, а тому, що його злочини не раз спокушали кожного з нас. Різниця в тому, що ми не наважились, а він – зміг.

Вперше герой потрапив на великі екрани 55 років тому у Франції і миттєво зробив зіркою молодого та невідомого Алена Делона. Права на екранізацію зберіг за собою продюсер фільму Робер Хакім, і за довгі роки багато режисерів безуспішно намагалися їх викупити, але вдалося це лише Сідні Поллаку. Він вирішив обмежитися роллю продюсера та взявся за пошуки режисера.

В той час Ентоні Мінгелла працював над фільмом "Англійський пацієнт", але змушений був на півроку відкласти зйомки, тому що виконавець головної ролі Рейф Файнс грав на Бродвеї "Гамлета" і не міг кинути спектакль. За ці півроку Мінгелла і написав чорновий варіант сценарію для "Талановитого містера Ріплі".

"Я дуже тішуся, що мені випала нагода передивитися саме цей фільм. Я – дитина 2000-х, тому саме ця екранізація є моєю улюбленою. Саме цей фільм мене надихнув прочитати книгу. Як правило, ми спочатку читаємо, потом дивимося кіно і, звісно, розчаровуємося у фільмі, але не у цьому випадку", - зізнається зіркова гостя "Підпільної імперії" Катя Осадча.

У письменниці Ріплі продовжує безкарно радіти життю ще у чотирьох романах, але режисер побачив цю історію інакше. Інтригу розкривати не будемо. Зауважимо тільки, що головних героїв у фіналі стане менше.

Поведінка Кіноакадемії у випадку з "Талановитим містером Ріплі" була доволі непередбачуваною: фільм не отримав жодного "Оскара", хоча був номінований у п'яти категоріях. За однією версією, академіки вирішили, що режисеру вистачить лаврів за "Англійського пацієнта". За іншою, незалежний автор встиг нажити собі у Голлівуді неабияку кількість ворогів.

Це найкраще ілюструє історію видатного злочинця . Він заслуговує популярності, але ви, швидше за все, про нього ніколи не почуєте. Його обдарованість полягає у тому, що він вміє лишатися непоміченим. Великі злочинці - не ті, про кого сурмлять у новинах та пишуть газети, а ті, про яких ніхто не знає.

ДОВІДКА
"Талантовий містер Ріплі" - психологічний трилер Ентоні Мінгелли 1999 року за одноіменим романом Патриції Гайсміт. У головних ролях Метт Деймон, Гвінет Пелтроу, Джуд Лоу та Кейт Бланшетт. Повна назва фільму знайшла собі місце тільки у титрах - "Загадковий, млосний, втаємничений, сумний, самотній, заклопотаний, знічений, люблячий, музично обдарований, інтелігентний, прекрасний, ніжний, чуттєвий, переслідуваний, пристрасний, талановитий містер Ріплі"

ТЕКСТ: ДАРІЯ МЕЛАНЬЇНА