Тімур Мірошниченко, Соломія Вітвіцька, Юрій Горбунов, Святослав Гринчук, Неля Шовкопляс, Єгор Гордєєв розповіли чим займаються вдома, коли вимикають світло

Тімур Мірошниченко, Соломія Вітвіцька, Юрій Горбунов, Святослав Гринчук, Неля Шовкопляс, Єгор Гордєєв розповіли чим займаються вдома, коли вимикають світло

Читання при свічках, настільні ігри та перегляд фільмів: ведучі 1+1 розповіли, як проводять час, коли вдома вимикають світло

Поділитися:

Через регулярні потужні масовані ракетні удари з боку росії в Україні серйозно пошкоджені енергетичні системи. Тому, майже вся країна потерпає від віялових відключень світла. Людям доводиться по кілька годин щодня сидіти без електрики. Ведучі 1+1 Тімур Мірошниченко, Соломія Вітвіцька, Юрій Горбунов, Святослав Гринчук, Неля Шовкопляс, Єгор Гордєєв розповіли, чим займаються вдома під час блекаутів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки мама на роботі: Юрій Горбунов розповів, яких колискових співав старшому сину

Тімур Мірошниченко:

тімур мірошниченко

По-перше, ми з дружиною стали дуже спортивними, адже живемо на 23-му поверсі з двома малими. Мія і вгору, і вниз йде сама, Марко частково на спині або руках в когось з батьків. По-друге, ми стали більше спілкуватися з друзями, які не в нашій групі відключень світла (посміхається). Тож їздимо одне до одного в гості по графіках. По-третє, малі постійно щось вигадують: то вечір фокусів нам влаштовують (видають квитки, ми з Інною виходимо з кімнати, вони готуються, потім запрошують на шоу). У нас вдома то стендап, то вокальний вечір.

Неля Шовкопляс:

Неля Шовкопляс

Коли вимикається світло, ми дістаємо всі свічки, які в нас є, запалюємо гірлянди, дістаємо настолки і частіше всього сидимо на кухні і граємо в настільні ігри. Ми дістали навіть ті, про які вже забули, але які свого часу були синам цікаві і зараз знову цю традицію відновлюємо. Граємо в «Меморіс», в «Лото», в «Уно», в «Монополію» – але для «Монополії» потрібно більше людей, тож її ми дістаємо, коли велика компанія. Або разом в обнімку лежимо з малими, про щось своє говоримо, розповідаємо один одному якісь історії, казки.  У нас виходять такі теплі душевні домашні вечори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ“Фіни в захваті від героїзму і сміливості українського народу”, — Тімур Мірошниченко про проєкт "Song of my life"

Святослав Гринчук:

Святослав Гринчук

Намагаюсь підлаштувати всі свої дії під графіки, якщо перебуваю вдома. Коли вимикають світло, можу піти на невелику прогулянку, або до сусідніх крамниць, де точно світло є. Плита у квартирі газова, тому можу трохи готувати у темряві, аби корисно витратити час. Якраз коли почали вимикати світло - закінчився перший сезон серіалу «Дім драконів». Виявилось, що у нас є вдома книга, за якою він знятий, тож інколи тепер у темряві підключаю світильник до павербанка і біля нього читаю. Особливо коли крім світла зникає мобільний інтернет і тоді читати більше нічого. У перші кілька днів вимкнень ще думав спробувати підлаштуватись під них так, аби щоразу лягати спати, коли стає темно, а потім прокидатись коли світло вмикають, навіть якщо посеред ночі. Але цей план одразу провалився, то не міг заснути вчасно, то прокидатися не було жодного бажання.

Єгор Гордєєв:

Єгор Гордєєв

Коли вимикають світло, зазвичай читаю. Я так і не звик до електронних книжок – беру їх тільки в дорогу, а вдома ні – читаю паперові. Є в цьому якась романтика. У мене є дві улюблені книгарні – одна у Києві, друга – у Львові, я там регулярно закуповуюсь. Часто буває так, що ще не «виконав план», тобто не прочитав ті, що купив раніше, а вже йду купляти нові книжки. А зараз, коли вдома блекаути, запалюю свічки, або вмикаю лампу, яка працює від батарейок і читаю. От фактично зараз дочитав Юрія Андруховича «Радіо ніч». І перечитую Германа Гессе «Гру в бісер». Вважаю Гессе одним з найкрутіших авторів за всю історію людства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДобро завжди перемагає: Ведучі 1+1 Юрій Горбунов, Руслан Сенічкін, Валентина Хамайко, Соломія Вітвіцька, Неля Шовкопляс підтримали «Голос країни» і закликали допомогти ЗСУ

Соломія Вітвіцька:

Соломія Вітвіцька

Коли у мене вдома вимикають світло, спілкуюся по телефону, тому що мобільний зв’язок залишається. Або лягаю спати чи дивлюсь фільми на телефоні. Netflix та Premium YouTube дозволяє закачувати файли і коли немає нормального зв’язку. Ще планую все ж таки знайти лампу на батарейках і тоді буду читати. А ще колонку купила, тож можу тепер музику слухати.

Юрій Горбунов:

Юрій Горбунов

З тих пір, як Данило почав ходити, у нас вдома улюблена гра – це хованки. А в темряві вони ще прикольніші виходять. Коли немає світла, я читаю «Історію України» Ярослава Грицака. Діти слухають аудіоказки, які я кілька років тому записав в одному дитячому проєкті. В нас навіть якщо вимикають світло, все одно залишається мобільний інтернет, тож Іван з Данилом можуть на айпаді дивитися мультики чи грати в ігри. Але в нашому містечку є генератор, тому проблеми зі світлом у нас бувають, але рідко».

Новини по темі