ТСН.ua розробив тест, який допоможе визначитися на виборах до Ради

ТСН.ua розробив тест, який допоможе визначитися на виборах до Ради

Для цього нами були проаналізовані програми партій, які мають шанс пройти до ВРУ восьмого скликання

Поділитися:

ТСН.ua підготував тест, який після відповідей на прості питання допоможе зрозуміти, за кого віддати свій голос 26 жовтня.

Рішення розробити такий додаток було прийнято після оприлюдення останніх даних Фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, згідно яких 32% опитаних досі вагаються зі своїм вибором.

Для цього ТСН.ua були проаналізовані програми партій, які мають шанс пройти до ВРУ восьмого скликання, перші десятки кандидатів в нардепи, їхнє ставлення до проведення першочергових реформ, люстрації, змін у війні на Донбасі тощо.

На основі отриманих результатів були  розроблені питання та варіанти відповідей. Наприклад, "ОБЕРІТЬ ТРИ ПЕРШОЧЕРГОВИХ ЗАВДАННЯ НОВОЇ ВЛАДИ" і варіанти відповідей: "економічний розвиток", "люстрація", "прискорення інтеграції в ЄС", "суддівська реформа", "прийняття рішення про позаблоковий статус", "соціальний захист населення", "реформи та посилення армії", "аграрна реформа", "децентралізація влади", "мирне врегулювання конфлікту на Сході". Всього тест налічує 8 питань. В кінці тесту виводиться результат: та чи інша політична сила, яка найбільш імпонує користувачу, якщо орієнтуватись на обрані відповіді.

Пройти тест можна на http://rada.tsn.ua/

Новини по темі