Турецька версія Роксолани презентована в Києві

Турецька версія Роксолани презентована в Києві

З 8 жовтня канал "1+1" розпочне показ найдорожчого проекту в історії турецького телебачення, який з успіхом пройшов у багатьох країнах світу, серіалу "Величне століття. Роксолана".

Поділитися:

З 8 жовтня канал "1+1" розпочне показ найдорожчого проекту в історії турецького телебачення, який з успіхом пройшов у багатьох країнах світу, серіалу "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Презентація серіалу відбулась 1 жовтня за участю народної артистки України Ольги Сумської, яка буде озвучувати роль мати Сулеймана: "Нажаль, мені забракло часу озвучити головну роль, тому погодилася на роль Валіде, мати Султана. Турецька Роксолана мені надзвичайно сподобалась. Це зовсім інша Хюррем. Про таку міру влади, якою володіла ця жінка, сучасним політикам і не снилося. Масштаб особистості вражає. Дуже символічно, що у 15-ий ювілейний рік української версії Роксолани тепер з'являється турецький серіал. Це саме та історія величного кохання, яка продовжує збирати шанувальників по всьому світу. Я буду з цікавістю дивитись серіал на 1+1".

65 серій історично-костюмованої драми будуть показані на "1+1" кожний день перед випуском новин.

Андрій Алфьоров, керівник кіноредакції групи каналів "1+1 медіа": "Інтеграція культур. Практично історія гладіатора, яка з рабині стала повелителькою. У глядача тепер є можливість порівняти ставлення турків та українців. Масштабність зйомок вражає: тут є і романтика, і екшн, і дорогі костюми - те, заради чого треба дивитися цей безперечно красивий фільм"

У свою чергу в Туреччині серіал викликав неабияку дискусію з приводу достовірності історичних фактів. Наприклад, прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган виступив із заявою, що творці серіалу "намагаються показати історію Туреччини в негативному світлі".

Головну жіночу роль грає Мер'єм Узерлі, німецька акторка турецького походження. У серіалі героїня Роксолани співає українською. Головну чоловічу роль Султан Сулеймана грає турецький актор театру та кіно Халіт Ергенч.

Глядачі зможуть спостерігати за долею сильної та неординарної українки на "1+1" з 8 жовтня з понеділка по п'ятницю о 17:15. Дивіться промо ролик