У фіналі "Великих перегонів" все вирішили секунди

У фіналі "Великих перегонів" все вирішили секунди

Перші "Великі перегони" завершилися! У фіналі шаленого змагання перемогли Валерія та Богдана.

Поділитися:

"Великі перегони" фінішували - перемогли Валерія та Богдана, королеви краси. На другомі місці закохані міліціонери Олена та Олексій, а на третьому - Яків і Костянтин, батько й син. "Міс Львів" вибороли головну нагороду грандіозного всесвітнього квесту - 500 000 гривень.

Можна стверджувати, що у фіналі, на 12 етапі "Великих перегонів" все вирішували секунди.

Фініш "Великих перегонів" відбувся в Києві, на Софійській площі - саме там, де три континенти назад, і починалася ця навколосвітня подорож. Всього кілька хвилин відділяли команди одна від одної на фінішній прямій.

12-й, фінальний, етап "Великих перегонів" розпочався для гравців у Польщі. Одночасно вони перетнули кордон з Україною і опинилися у Львові, де на них вже чекали конверти із завданнями. Першими зорієнтувалися на місцевості Валерія і Богдана. Коли виникла необхідність розшукати площу Ринок, львів'янки навіть шляхетно запропонували поміч Якову з Костянтином. Але горді хлопці відмовилися - мовляв, без вас обійдемося.

Зате Олена з Олексієм як пара, що на попередньому етапі прийшла останньою, отримала штрафне завдання. З усіх сил міліціонери шикували львів'ян у живий ланцюг, проте мільйони сльозних "Будь ласка" так і не допомогли випередити конкурентів. Доки пара мучилася із завданням, їх суперники вже отримували квитки на Київ.

Поїзд до Києва - чи не єдине місце, де учасникам "Великих перегонів" вдалося хоч трохи відпочити за останні дні. І в столиці свіжі сили їм ще й як знадобилися.

Весь маршрут у Києві команди йшли, як то кажуть, ніздря в ніздрю. Лідери змінювалися щохвилини. І, здається, саме провидіння втручалося у хід подій.

На київському вокзалі "перегонщиків" уже чекали фірмові таксі. З цього моменту доля гравців опинилася ще й у руках водіїв.

"Ви, будь ласка, їдьте якомога скоріше, - вмовляли Богдана та Валерія свого водія. - Ви навіть не знаєте, що ми пережили, щоб бути сьогодні тут - нас викидали з моста за ноги, ми їли ембріони мертвих курчат, їли цілу баранячу голову з очима і язиком... І сьогодні вирішується вся наша доля, а від вас залежить 50%. А як вас звати?"

Першим пункотом була Києво-Могилянська академія. Тут у мільйонному книгосховищі учасники повині були знайти потрібну книгу і розшифрувати у ній задане слово.

На нервах королеви краси поклали в упор не помічали ключ до шифру, який в цей час лежав у них під ногами. Тим часом батько з сином вже їхали до наступного пункту - лижного парку.

Спускаючись на санчатах з гірки, учасники мали на швидкості запам'ятати розставлені вздовж траси прапорці, а потім правильно відтворити послідовність. Найважче це випробування далося Олексію. Виявилося, що він серйозно захворів, і весь цей час бігає з високою температурою. Коли чоловік виліз із санчат, він ледь тримався на ногах.

Та вже під час нового завдання гравці мали... продавати перехожим гарячий шоколад. І це, коли на вулиці мороз -18 градусів! До речі, шоколад робили самотужки. І Яків з Костянтином дуже шкодували, що поруч немає їх мами :)

На цьому етапі вперед знову вирвалися красуні. Однак інтуіція Олени залишила суперниць далеко позаду. Продавши свій шоколад, гравці отримали на вибір два завдання. Перші дві пари обрали конверт зі словом "глечик". А от Олена схопила "гарбуза" і не прогадала. Виявилося, що це завдання більш легке, і виконується набагато швидше.

У Мамаєвій слободі учасників вже чекали кремезні козаки. І доки королеви з хлопцями намагалися козацькими батогами збити з жердин глечики, Олена з Олексієм всього-навсього мусили порубати шаблями гарбузи.

"Так, тобі шаблю в руки не давай!" - жартував до Олени чоловік.

До наступного пункту команди відправилися у такій послідовності - міліціонери, за ними батько й син, а останні красуні.

Передостаннє завдання чекало на "перегонщиків" у київському "Головпоштампті". І учасники розуміли: зараз вирішується все!

"Давайте порушуйте!" - волав Яша до водія, коли їх таксі зупинилося. Якраз в цей час центр Києва стояв у заторі. Тож батько з сином прийняли рішення ногами добиратися до цілі.

"Біжимо з усіх сил, папа!" - скомандував Яків і вони побігли з феноменальною швидкістю.

До "Головпоштампту" учасники добралися майже одночасно. Тут кожна команда мала знайти свою абонентську скриньку, щоб узяти усі листівки, які вони надсилали протягом квесту з інших країн.

А разом з листівками у скриньках чекало доленосне повідомлення - фініш близько, на Софійській площі!

Мов шалені, вибігали команди на вулицю. Адже тепер лише від їх швидкого бігу залежало, хто першим прибуде на фініш та отримає нагороду у півмільйона гривень.

Від Майдана Незалежності до Софійської площі ведуть п'ять різних шляхів. Вони бігли і не знали, де в цей момент знаходяться суперники.

Коли Валерія з Богданою прибігли до фініша, вони лише здогадувалися про перемогу. І ось нарешті Фоззі оголосив:

"Ви пройшли 8 країн, три континенти, і тепер на фініші "Великих перегонів" я можу впевнено сказати, що ви прийшли... першими!"

Дівчата не тямилися від радості. Вони затискали одна в одну в обіймах, шаленіли і стрибали.

"В цій грі перемагають не сильні, не філично сильні, а просто люди, які щасливі, трішки фартові і трішки зібрані" - запевняла сяюча Валерія.

"Ми щасливі!" - голосно вигукували "Міс Львів", тримаючись за руки.

Вже черз кілька хвилин на фініш прибігли Олена з Олексієм. На "Великих перегонах" сталася найважливіша подія в їхньому житті - вони заручилися. Тож саме їм королеви краси віддали один зі своїх подарунків - туристичну подорож на двох.

А за мить на горизонті зявилися Костянтин з Яковом.

"Це найбільша, найвеличезніша пригода у моєму житті!" - зізнався Яша.