У Європарламенті відбулася презентація проекту "Переможці" (ФОТО)

У Європарламенті відбулася презентація проекту "Переможці" (ФОТО)

Вчора, 29 лютого в Європейському парламенті в рамках  "Українського тижня"  #Ukrainianweek відбулася презентація  фотовиставки "Переможці". 

Поділитися:

Вчора, 29 лютого в Європейському парламенті в рамках  "Українського тижня"  #Ukrainianweek відбулася презентація  фотовиставки "Переможці".

Спільний проект ТСН і журналу VIVA!, який нещодавно в Києві мав великий суспільний резонанс. У Брюсселі соціальний проект і фотовиставку представили куратор і волонтер Соломія Вітвіцька та автор і відомий фотограф Олександр Мордерер. Вони розповіли про  справжніх українських героїв , які через війну на Донбасі  втратили    частини тіла, але не втратили сили духу, віри в  Украіну і оптимізму .

Мета проекту – показати, що українські герої після складних поранень залишаються повноцінними членами суспільства нарівні з іншими громадянами, адже вони сповнені сил для нового життя, щасливі та надихають інших.

Проект "Переможці" включає серію інтерв'ю в ефірі новин ТСН з героями АТО та, зокрема, відомими особистостями, які живуть із протезами – наприклад, Оксаною Мастерс та Євгенієм Кравітзом.

Фото були опубліковані у спецвипуску журналу VIVA! "Переможці" з доброчинною метою,  адже всі кошти від продажу спецвипуску передаються на розвиток сучасного протезування в Україні. Партнер акції: міжнародний благодійний фонд "Save Lives Together".

Соломія Вітвіцька, куратор проекту "Переможці",волонтер, ведуча новин ТСН на телеканалі 1+1 коментує: "Щодня в АТО гинуть хлопці, отримують поранення. Ми продовжуємо боротися за Незалежність нашої країни, за європейській цінності, а також за стабільність в Україні і в Європі".

Олександр Мордерер, автор проекту: "Необхідно усімаможливими способами розповідати світу правду про те,  що відбувається на Сході  України. І основне завдання, - це зупинити війну і допомогти постраждалим та їхнім родинам".

Презентацію фотовиставки "Переможці" у Брюсселі організовано за сприяння і допомоги народного депутата України Ірини Геращенко, уповноваженої Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях. На відкритті  виставки були присутні депутати та керівництво  Європейського парламенту та Верховної ради України.

У рамках програми "Відкриваємо Україну світові" авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" виступила перевізником соціального проекту  "Переможці" до Брюсселю.

Украінська сторона веде перемовини про можливість презентації  цього важливого соціального фотопроекту  на інших міжнародних майданчиках та інших країнах ЄС. в інших країнах Європи.   Протягом 2016 році фотовиставку "Переможці" побачать різні міста України та світу.