Учасниця "Голосу країни" Дарина Кирилко розповіла, що їй порадив Святослав Вакарчук

Учасниця "Голосу країни" Дарина Кирилко розповіла, що їй порадив Святослав Вакарчук

Дівчина, від співу якої у Вакарчука пішли "мурашки", про свої стосунки із зірковим тренером

Поділитися:

Дарино, Святослав – надзвичайно вимогливий наставник. Чому ти хотіла потрапити саме до нього? Не було страшно не виправдати його сподівань?

Мені було лячно, що він мене не обере. Тепер я у його команді, тож будь-який страх зник. І взагалі я надзвичайно вимоглива до себе та людей навколо. Тому у цьому плані все добре.

Яку найбільш корисну пораду тобі вже встиг дати Вакарчук?

Мені зараз потрібно працювати над технікою вокалу й вчитися володіти своїм голосом. Мовляв, емоційно в мене поки все виходить, а досвіду бракує. Тому треба багато співати й багато слухати різної музики. Він уже навіть сказав, якої.

І що радить Вакарчук?

Він каже: "Якщо ви хочете співати, наприклад, народні пісні, ви повинні слухати найпершу музику в цьому жанрі, тобто бабусь і дідусів у селах. Це саме стосується й джазової музики. Варто слухати найперших виконавців, а не тих, хто виступає у цьому напрямі сьогодні.

А кого із виконавців особисто ти вважаєш еталоном?

Я не можу сказати про когось одного. Якщо ми говоримо про жіночий вокал і, до прикладу, зарубіжну естраду, то, звичайно, це Christina Aguilera, Beyonce, Whitney Houston, Mariah Carey, Lara Fabian, Rihanna. Я поважаю їхню творчість, їхній стиль. Однак сама ще не визначилася з манерою, у якій хотіла б співати. Я працюю над пошуками себе.

Ти студентка магістратури. Якщо пройдеш далі, як плануєш поєднувати літню сесію з участю в "Голосі"?

Абсолютно спокійно. Зараз ми працюємо над написанням диплому. Тому поки все нормально. А до іспитів ще далеко. Сподіваюся, одне іншому не заважатиме.

Тобто викладачі підтримують твоє бажання піти з професії, яку ти обрала?

Вони навіть у соцмережах мене підтримують: репостять посилання із різними голосуваннями, пишуть мені повідомлення, ставлять лайки. Це дуже приємно! Я просто співала в інституті протягом усіх шести років. І мене багато хто запитував, що я взагалі роблю у своєму виші. Мені радили пов'язати життя з музикою. Тому і студенти, й викладачі не надто здивувалися, коли побачили мене на сцені "Голосу країни". Лише сказали: "Нарешті! Чому тільки зараз?"

У тебе є близька людина, яка понад усе підтримує тебе на цьому шоу?

Окрім батьків, це моя найкраща подруга. Вона допомагає мені з усім, навіть із макіяжем і зі стилем. А, якщо ви маєте на увазі особисте життя, то я зараз працюю над музикою у собі. І саме нею зараз сповнене моє серце. Когось іншого там поки немає.

Наступний випуск програми "Голос країни. Перезавантаження" дивіться завтра, 30 березня, о 21:00.