Учасник "Голосу країни" В‘ячеслав Рибіков розповів, що у Юрмалі йому сказав Сергій Лазарєв

Учасник "Голосу країни" В‘ячеслав Рибіков розповів, що у Юрмалі йому сказав Сергій Лазарєв

Учасник "Голосу країни" В‘ячеслав Рибіков став єдиним виконавцем, якому на "Новій хвилі" аплодували стоячи. 

Поділитися:

Учасник "Голосу країни" В‘ячеслав Рибіков став єдиним виконавцем, якому на "Новій хвилі" аплодували стоячи. Таку прихильність глядачів хлопцеві допомогла завоювати Джамала, яка разом із конкурсантом заспівала композицію "Верше. Мій Верше". 23-річний хлопець із Донецька не втомлюється дякувати українській зірці за підтримку й отриманий досвід. Про співпрацю з Джамалою, труднощі на конкурсі й роботу над собою Рибіков розповів під час онлайн-конференції на Tochka.net.

- Славо, ти з Джамалою виконав пісню на лемківському діалекті. Ти розумів, про що співаєш?

- Багато українців не знають, про що ця пісня, слова дуже старі. І я не знав, тому запитував у Джамали, вона мені пояснила. Спочатку було важкувато співати, коли я не зовсім розумів текст. Джамала допомогла відчути цю пісню, ввійти у неї. Без її допомоги я би не впорався.

- Якби члени журі "Нової хвилі" були б тренерами "Голосу країни", до кого б  ти пішов?

- Як музикант мені ближчий Леонід Агутін. Він зробив багато справді хорошої музики, а не просто попси. А якщо говорити про вокал – то це Філіп Кіркоров. Я би багато чому міг у нього навчитися. Але, все ж, пішов би до Агутіна.

- Із ким із зірок на "Новій хвилі ти спілкувався найбільше"?

- Із Джамалою, оскільки у нас були репетиції. Вона дуже відкрита людина, яка приїхала до Юрмали, як сказала, "щоб допомогти мені" і представити нашу країну, а не для того, щоб показати себе. Також спілкувався із Сергієм Лазарєвим.  Він підійшов до мене, привітав, сказав, що я молодець, і що він радий моєму результатові.  Сказав, що готовий мені допомагати, але зараз усе залежить від мене.  

- Що в Юрмалі стало для тебе найбільшим випробуванням?

- Найскладнішим було бути артистом. Я звик ховатися за гітарою, за клавішами чи за чимось іще. Тобто мені було дуже непросто працювати з залою, налагоджувати контакт із глядачами. Я намагався когось зловити поглядом, щоб сфокусуватися і зосередитися. Це для мене найскладніше. Я відчуваю, що і досі треба над цим працювати.

- Як тобі вдалося стрімко схуднути перед "Новою хвилею"?

- Два тижні перед конкурсом я харчувався лише овочами, припинив їсти жирне й солодке. Я не ставав на ваги, але мені казали, що я таки схуд. Якщо це правда, то це чудово!

- У твоєму рідному місті зараз війна. Чи плануєш ти туди повертатися?

- Я дуже люблю Донецьк, але, швидше за все, не повернуся. І це залежить не тільки від війни. По-перше, ще до всіх цих подій я планував поїхати звідти, тому що музиканту там дуже складно розвиватися. До того ж зараз усі мої рідні і друзі поїхали з міста, тож я не бачу сенсу лишатися. Якби я мав можливість, то, звісно, із задоволенням купив би квартиру в Києві. Я справді люблю столицю, тут спокійно. Після Москви Київ – єлей на серце, тут інша атмосфера. Це місто ближче мені за станом душі. Тож я розглядаю Київ, але думаю і про інші міста.