Вакарчук розповів про своїх віп-прихильників і пояснив, чому співатиме для росіян

Вакарчук розповів про своїх віп-прихильників і пояснив, чому співатиме для росіян

Днями "Океан Ельзи" дав у столиці доброчинний камерний концерт "Вночі", який відвідали найзаможніші люди України.

Поділитися:

Днями легендарний гурт "Океан Ельзи" дав у столиці доброчинний концерт "Вночі". Камериний виступ рок-музикантів, який відбувся на сцені театру ім. Івана Франка, відвідали найзаможніші люди України. Аби послухати улюблених виконавців і долучитися до світлої справи, гості не шкодували грошей.

Про своїх віп-прихильників, а також теплі спогади про Різдво й плани на Новий Рік Святослав Вакарчук розповів у інтерв'ю "Світському життю".  

- Славо, для благодійної акції ти вирішив провести камерний концерт, але з дуже дорогими квитками, зараз ми можемо говорити ціни - від 2500 до 20 тисяч гривень за один квиток. Тобто, це концерт для багатих, заможних і знаменитих українців.

- Під час всіх наших концертів і турів ми не забуваємо частину цих коштів регулярно передавати на благодійні цілі. Якщо чесно, раніше я старався не дуже про це розповідати, мене так батьки навчили, що про добрі справи не потрібно голосно кричати. Але потім виявилось, що українці потребують такої інформації, для них це навіть певний позитивний приклад. Коли ти починаєш розказувати про свої добрі справи, виявляється, хтось інший думає: "О, і я можу так зробити!" Тому я почав більш активно говорити про це. І це зрештою, єдина різниця. В даному випадку ми не гналися за демократичністю з точку зору того, щоб всі прийшли, в нас була задача зібрати найбільше грошей.

-На концерт прийшли дуже багато колишніх і нинішніх політиків. Був присутній президент. А чи бачив ти когось з людей, присутність яких тебе, можливо, здивувала?

- Я не бачив таких людей. Більше того, думаю, що на такому заході мене б ніхто не здивував. Мені не потрібно вертіти носом: "Це – хороше, а це – погане". Ми збираємо гроші, щоб госпіталь працював, щоб рятував життя поранених, це благородна ціль. І задля цієї цілі будь-які засоби в даному контексті підходять.

-Президент купував квиток для себе і родини?

-Я знаю точно, що жодна людина сюди не прийшла, не купивши квиток. Якщо хтось не придбав квитка, значить, йому цей квиток придбали. Наприклад, я сам особисто купив квитки своїй родині, а також декільком друзям, які дуже хотіли потрапити, але я знав, що вони не можуть собі цього дозволити. Я витратив власні гроші.

- Різдво на порозі. Ти, як хлопець з Західної України, знаєш про традиції більше, ніж хто-небудь ще.

- Я був в Вертепі чортом колись. Чому, чесно кажучи, вам краще судити. Я тоді ще навіть не співав у гурті "Океан Ельзи". Мені було 17-18 років. У Львові це було прийнято, ми збиралися студентською бригадою, розбирали ролі, вдягали костюми і всю ніч ходили по друзям, по батьках, викладачах. Збирали непогані гроші.

- Скільки?

- Я вже не пам'ятаю. Коли ми збирали, це ще були, мабуть, радянські гроші. Це був почато 90-х. Сума пристойно виглядала.

-Вже відомо, де ти будеш в Новорічну ніч. Ти будеш працювати в Маямі, це буде концерт для росіян, для українців. Такий російський Новий рік у Маямі. Дуже цікаве сусідство, ти а в афіші стоїш поруч з Дімою Біланом.

- Слухайте, в мене було багато дивних сусідств, і не тільки на концертах. Не так важливо, хто твої сусіди, а важливо, що ти несеш зі сцени. Ми залишаємось собою що в Маямі, що в Москві, що на місяці.

- На такі концерти, наскільки я знаю, з досвіду приходять більшість росіян. Ти думав, що ти будеш говорити зі сцени? Тобі буде важче чи легше?

- Десь їм треба бачити гурт "Океан Ельзи", якщо зараз вони не мають іншої можливості. То нехай приїжджають в Маямі, чом би й ні? Там принаймні тепло. Тепліше, ніж на їхній батьківщині. Ще такий момент, я тут подумав зараз і хочу сказати, що я вже не перший раз це бачу. Там збираються люди, для яких концерт "Океана Ельзи" - це певна внутрішня демонстрація. Крім того, щоб возити в Дебальцево шифер, треба деколи за ним їздити в Маямі.