Вакарчук зізнався, що думає про консерваторську освіту

Вакарчук зізнався, що думає про консерваторську освіту

Тренер "Голосу країни" не шкодує, що у нього немає вищої музичної освіти.

Поділитися:

Зірковий тренер шоу "Голос країни. Все по-чесному" Святослав Вакарчук не шкодує, що у нього немає вищої музичної освіти.

"Якщо би я мав консерваторську освіту, воно мені би щось дало, щось забрало, - говорить Святослав. - Але в результаті + на – дає 0. Тобто я не думаю, що щось би сильно змінилось. Я й так на сьогоднішній день багато вивчив музичної грамоти". 

На думку зіркового тренера, плюс консерваторії в тому, що там вчать мові музики.

"Наприклад, наші клавішник і басист, Мілош і Денис Дужко, які мають консерваторcьку освіту, швидше одне одному щось доносять, ніж мені, самоучці", - зізнається Вакарчук.

"Але в консерваторської освіти є і мінус. На відміну від точних наук, всі правила там дуже умовні... І дуже хочеться, щоб люди, які закінчили консерваторію, не виходили звідти зі штампами. Хтось може вийти за штампи, а хтось не може", - говорить зірковий тренер.

Нагадаємо, в останньому ефірі вокальних баттлів у шоу "Голос країни. Все по-чесному" Святослав вивів в ринг один проти одного двох учасників з консерваторською освітою - Мікаеля Кіладзе та Льва Ременєва. Він доручив хлопцям співати абсолютно неформатну для них пісню "Солдат" групи 5'NIZZA. І зізнався, що зробив це навмисно.

"Це було спеціально зроблено. Це абсолютно в сторону від обох них, тому що вони люди з високою музичною освітою, професіонали. Вони дуже добре володіють не просто теорією музики... Саша (до Пономарьова - ред.), можеш з ними поговорити про все те, про що ти любиш говорити...", - пояснив свій вибір Вакарчук.

Через різні погляди на академічну освіту між Святославом Вакарчуком та Олександром Пономарьовим неодноразово виникали непорозуміння і конфлікти у шоу "Голос країни".