Ведуча "ТСН. Ніч" Юлія Бориско провела майстер-клас у Львові

Ведуча "ТСН. Ніч" Юлія Бориско провела майстер-клас у Львові

під час своїх лекцій розповіла про роботу у студії, дала поради щодо складання верстки новин, а також не оминула проблем та трендів сучасного телевізійного простору.

Поділитися:

Щороку  ведуча "ТСН" Юлія Бориско ділиться досвідом зі студентами другого курсу Магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові.

Цієї осені зірка "1+1" проводила майстер-клас вже вчетверте. І під час своїх лекцій розповіла про роботу у студії, дала поради щодо складання верстки новин, а також не оминула проблем та трендів сучасного телевізійного простору.

"Я за кілька тижнів даю домашнє завдання студентам - 7 новин, з яких вони мають написати студійні тексти і побудувати уявний випуск. Потім ми ці тексти розбираємо,  поліпшуємо. Їх студенти у своїй навчальній студії відпрацьовують, розбившись на пари",  - розповідає ведуча.

До лекції, з якої починається насичений 5-годинний робочий день, Бориско ретельно готується та навіть обговорює реалії з іншими редакторами і журналістами. Разом вони впорядковують інформацію, підсумовують зміни в журналістиці за рік, та з‘ясовують, які нові виклики перед студентами ставить життя.

"Я працюю у форматі off-record, тобто розмова між нами, без витоків назовні. Це - моя умова, яка дозволяє щиро і без дипломатичної обтічності розповісти студентам правду про те, що стане їхнім 'хлібом' вже за півроку, як складаються у нас стосунки з глядачами і владою".

Своїми студентами Бориско пишається та сприймає зустрічі з ними як виклик, адже перед цією молоддю виступають найкращі представники ЗМІ з усієї Європи.

"У цих 22-23-річних є велика перевага перед моїм поколінням журналістів - вони здобули блискучу освіту, володіють мовами, вміють аналізувати і розробляти складні теми. Це риси дуже і дуже затребувані зараз. Тому я до студентів завжди з доброю звісткою, що їхні таланти і зусилля не пропадуть.

Заслужити повагу цих зібраних з усієї  україни студентів - дуже непросто, а відтак почесно. Для мене це завжди виклик, вихід за межі зони власного комфорту. Бо що таке студія? Вакуум без реальних глядачів. А коли тебе свердлять 20 пар гострих очей, коли намагаються загнати в глухий кут питаннями, доводиться долати хвилювання. Але енергетичний обмін неймовірний, і я після таких зустрічей літаю, чесно!".

Новини по темі