Ведучі каналу 1+1 колективно здали кров для малят "Охматдиту"

Ведучі каналу 1+1 колективно здали кров для малят "Охматдиту"

Зірки телеканалу 1+1 здали кров для маленьких пацієнтів лікарні "Охматдит". У четвер, 13 березня, до донорського кабінету лікарні завітали ведучі "Сніданку з 1+1"

Поділитися:

Зірки телеканалу 1+1 здали кров для маленьких пацієнтів лікарні "Охматдит". У четвер, 13 березня, до донорського кабінету лікарні завітали ведучі "Сніданку з 1+1" Руслан Сєнічкін, Анатолій Анатоліч, Людмила Барбір, Марина Леончук, ведучі ТСН Марічка Падалко, Єгор Гордєєв, а Соломія Вітвіцька навіть привела здавати кров свого чоловіка Влада Кочаткова.

Ідея влаштувати такий день донора з'явилася у ведучих, коли вони дізналися, як багато пацієнтів "Охматдиту" потребують переливання препаратів крові. Люди вирішили разом здати кров, тим паче, саме завдяки глядачам каналу 1+1 лікарня тепер має технічну можливість обробляти набагато більше донорської крові, ніж раніше.

Нагадаємо, у День Святого Миколая канал 1+1 провів доброчинну акцію, виділивши для потреб лікарні "Охматдит" усі кошти від реклами у прайм-тайм цього дня. На зароблені гроші придбано центрифугу для приготування компонентів крові.

Більшість пацієнтів потребує переливання окремих компонентів крові. Саме для цього й потрібна така центрифуга – щоб розділяти донорську кров на плазму, еритроцити та інші складники. У реалізації проекту каналу 1+1 допоміг Всеукраїнський доброчинний фонд "Крона".

"Щороку кількість донорів зменшується, а кількість хворих у рази зростає, – перейнялася проблемою Людмила Барбір. – Зазвичай, дивлячись на чуже горе, ми співчуваємо, але практично нічого не робимо для допомоги. І ніколи не думаємо про те, що таке може статися з нами або з нашими близькими. Тому ми не повинні лишатися байдужими, адже наша кров може врятувати комусь життя".

"Донорської крові постійно бракує. І це є щоденною загрозою для життя маленьких діточок, - висловилась і Марина Леончук. - Тому треба обов'язково допомагати своєю хоча б мінімальною кількістю крові. Вона може врятувати життя дитинці!"

Руслан Сєнічкін прийшов здавати кров уперше. Протягом усієї процедури він жартував і дуже просив "викачати" в нього більше, щоб допомогти більшій кількості дітей.

А от Єгор Гордєєв здавав кров і раніше. Він переконаний: для цього не треба чекати офіційного Дня донора, коли й так приходять сотні людей. Кров потрібна щодня.

Єгора підтримала Марічка Падалко. Останні події в Україні переконали ведучу, що потреба у великій кількості крові в лікарнях може виникнути будь-коли. І це стосується не лише дітей.

"Кияни ставали в черги на здачу крові, щоб урятувати поранених на Майдані. В ті дні поповнилися запаси крові взагалі по всьому місту. І тоді прийшло розуміння, що ми повинні мати такі запаси не

лише тоді, коли нам важко. Щоб наші діти і взагалі всі, хто цього потребує, завжди мали кров, - сказала ведуча. – Допомагати треба не на словах, ставлячи "лайки" у соцмережі, а реально".

Після здачі крові ведучі пішли у відділення, де лікуються онкохворі малята. Вони провели певний час із дітьми та подарували їм сувеніри на згадку.

Акція ведучих стала хорошим прикладом для усіх працівників каналу 1+1, які швидко підхопили ідею. Тож проведення таких днів донора матиме місце і в майбутньому – здати кров зможуть усі охочі.

Соціальна відповідальність є одним з основних принципів роботи каналу 1+1.

Тим часом відділення переливання крові створило сайт. Тут можна залишити свої контактні дані, і в разі екстреної потреби крові вашої групи лікарі зв'яжуться з вами.