"Великий пекарський турнір" на 1+1 розпочато

"Великий пекарський турнір" на 1+1 розпочато

Нарешті Україна стала частиною великої світової спільноти, яка втратила голову від випічки - "Великий пекарський турнір" розпочато

Поділитися:

Нарешті Україна стала частиною великої світової спільноти, яка втратила голову від випічки - "Великий пекарський турнір" розпочато! З тисяч претендентів на участь у турнірі канал 1+1 знайшов тих, для кого випічка є пристрастю. У загальнонаціональному конкурсі змагаються 12 учасників-непрофесіоналів: бізнесмен, молода мати, медсестра, продавець електродвигунів, фізик, школярка, адміністратор, підприємниця, вчитель, домогосподарка, помічник судді, студент. Усі вони різні за професіями, соціальним статусом та віком. Але їх об'єднує одне – пристрасть до випікання.

"На цей момент чекав кожен хлібець, кожне тістечко, кожен пиріг нашої країни. Пічки розігріті, інгредієнти відміряні, 12 найкращих пекарів-аматорів нашої країни до бою готові", - підбадьорив перед стартом учасників ведучий проекту Юрій Горбунов.

За умовами змагання, щотижня учасники "Великого пекарського турніру" готуватимуть випічку на три конкурси. Перший конкурс – випічка за родинними рецептами. У першому епізоді учасники готували пиріг "догори дриґом": фрукти викладають на дно форми, заливають тістом, а після випікання пиріг перевертають, зберігаючи при цьому фруктовий візерунок. У другому конкурсі учасники отримали технічне завдання від журі. Цей конкурс оцінюється наосліп. Цього разу учасникам запропонували спекти Ромову бабу. На третій конкурс учасники отримали завдання приготувати торт із сюрпризом. Кожен етап професійне журі оцінювало за трьома основними критеріями: зовнішній вигляд, смак та відповідність стандарту якості.

За результатами всіх трьох конкурсів найкращим пекарем першого епізоду визнано помічника судді з Одеси Тетяну Касько. Її пиріг "догори дриґом" з трьома смаками відразу вразив усіх суддів. І хоча Таніна ромова баба не була найкращою, торт із сюрпризом став вирішальним. Тетяні вдалося втілити у торті із сюрпризом свій задум та досягти чіткого малюнка при розрізі торта.

А попрощатися після першого епізоду довелося з домогосподаркою з Київської області Наталею Лук'янчук. Наталя приготувала смачну Ромову бабу, однак її торт з сюрпризом суддям був схожий на бородинський хліб, а пиріг "догори дриґом" мав надто кислий смак.

"У кожного є сильні та слабкі боки. І серед наших 12-ти конкурсантів є значно слабші, ніж Наталя. Однак, на жаль, ми не побачили в Наталі прагнення іти далі, рости та бути готовою до експериментів. Упродовж трьох конкурсів Наталя демонструвала стабільно середній результат та однакову техніку. Тому нам із журі довелося визнати, що у решти учасників трішки більше потенціалу для розвитку у проекті", - говорить Катерина Агронік, член журі проекту.

Тема другого епізоду найсмачнішого проекту "Великий Пекарський турнір" - "Домашній хліб", завдання просте і складне водночас. Хто з учасників не впорається з випічкою, хто стане кандидатом на вибуття? Кому з учасників пощастить, а хто таки покине турнір, зможемо дізнатись уже наступної неділі о 20:15 на 1+1.

Нагадаємо, переможець найдобрішого кулінарного проекту "Великий пекарський турнір" отримає сертифікат на навчання у найпрестижнішій школі кулінарного мистецтва Le Cordon Bleu London. Оригінальний формат "The Great British Bake off" належить компанії BBC. Шоу вже було успішно адаптовано у Франції, Бельгії та Данії, а у 2013 році проект запускається у США, Австралії, Норвегії, Польщі та Україні.