У шоу "Великий пекарський турнір" суддів з першого шматочка підкорили коржики Сашка Трофименкова, смажені за старовинним рецептом. Хлопець "апгрейдив" давній рецепт. Він поєднав дріжджеве тісто з двома видами сиру та джему.

На прохання глядачів, публікуємо рецепт лепешок з сиром від Сашка Трофименкова.

Інгредієнти:

борошно хлібне біле 500 г + для посипання столу;

сіль 10 г;

дріжджі швидкодіючі 7 г;

оливкова олія 25 г + для змащування столу і миски;

вода холодна 300 мл;

сир камамбер 150 г;

сир брі 150 г;

джем з айви 150 г;

джем з полуниці 150 г.

Приготування. Просіяти борошно в миску, додати сіль в одну сторону миски і дріжджі в іншу. Влити оливкову олію і трохи води. Почати замішувати тісто руками , поступово додаючи воду. Коли тісто збереться у вологий ком, змастити стіл олією і вимісити його на столі близько 10 хвилин до злегка липкої м'якої текстури.

Змазати миску оливковою олією, перекласти в неї тісто, накрити плівкою і поставити підходити до збільшення обсягу вдвічі.

Коли тісто підійде, присипати стіл борошном і викласти на нього тісто. Скачати його в валик товщиною з руку і розділити на рівні частини, які скачати в кульки.

Кожну кульку розплющити, покласти в центр половини кульок розкришений камамбер і джем з айви, в іншу половину - брі та джем з полуниці. Защипнути і акуратно розкачати качалкою.

Розігріти сковороду, змастити злегка маслом і пекти коржики 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати теплими.

Як Сашко готував незвичайний хліб, та що найбільше вразило суддів, дивіться на відео.