Виконавиця головної ролі у фільмі "Плем'я": "Після зйомок наші стосунки з коханим ускладнилися"

Виконавиця головної ролі у фільмі "Плем'я": "Після зйомок наші стосунки з коханим ускладнилися"

Яна Новікова завітала до студії "Сніданку з "1+1"

Поділитися:

Нещодавно на екрани вийшов скандальний фільм Мирослава Слабошпицького "Плем'я" про складну долю дітей з обмеженими можливостями, котрі збиваються в "отару" і борються за існування, стаючи жорстокими і цинічними.

Головну роль у стрічці виконала непрофесійна глуха акторка Яна Новікова. Дебют дівчини став справді зірковим і назавжди змінив її життя. Про знімання у "Племені" і важливість виходу такого фільму на екрани білоруська акторка за допомогою сурдоперекладача розповіла у "Сніданку з "1+1".

"Такий фільм має бути, щоб показати життя. Я сама виросла в інтернаті, бачила різні історії з життя глухих, бачила, як старші вимагали гроші і жорстокі бійки бачила. Але з-поміж глухих є різні люди: хороші, прості, скромні звичайні, багаті. Це залежить від особистості, а не від того, чує вона чи ні", - сказала Новікова.

У "Племені" Яна постала у відвертих сценах. І це, за словами акторки, спричинило конфлікт із її коханим.  

"У мене є хлопець. Він відомий спортсмен і теж глухий. Після зйомок наші стосунки ускладнилися. Йому було важко сприйняти мою роль, але я ж робила це для кіно. Я йому пояснювала, що це не порнографія, а мистецтво. Я працювала з повною самовіддачею над цією стрічкою", - зізналася Яна.

Більше про фільм "Плем'я", а також про подальші плани акторки, дізнавайтеся у відео: