Володимир Зеленський складе гумористичну карту України

Володимир Зеленський складе гумористичну карту України

На кілька днів Одеса перетворилася на притулок гумористів різних мастей

Поділитися:

На кілька днів Одеса перетворилася на притулок гумористів різних мастей повідомляє "КП в Украине". Сюди з'їхалися стендапери, гравці КВК і просто приколісти з усієї України, щоб узяти участь у зйомках нового телепроекту (по суті - першого чемпіонату країни з гумору) - "Ліга сміху".

На нашому ТБ давно не було нічого схожого. А практично єдиний майданчик, де українські гумористи могли реалізувати себе, - це російський КВК або Comedy Club. Але у сусідів свої жарти, які нас зараз не дуже радують. Українська ліга КВК зайшла в якийсь глухий кут, на ТБ їх показувати перестали, а це ж був головний стимул.

За словами одного з ініціаторів "Ліги сміху" Андрія Чивуріна, телеканали довго не йшли на контакт, розуміючи, що такі проекти будуть лише подобою КВК:

"Керівники каналів казали - мовляв, якщо ви придумаєте новий формат цього руху, тоді й обговоримо, - розповідає Чивурін, який довгі роки був редактором вищої ліги КВК у Москві, а тепер повернувся на батьківщину. - І коли ми придумали нову форму, канал "1+1" відразу ж сказав "Так". Я думаю, це буде здорово. На наших очах створюється щось нове, народжується щось таке тепле й домашнє, близьке, українське".

Ведучим першого сезону став Володимир Зеленський (він також один із творців проекту), який зізнався нам, що дуже хоче посидіти в кріслі судді:
"Я хочу передати хлопцям і дівчатам свій досвід, разом із ними придумувати жарти, допомагати. Адже в нашому проекті журі – це не просто судді, які ставлять оцінки. Це тренери, які вестимуть свої команди до перемоги, разом із ними придумуватимуть номери, переживатимуть, виступатимуть".

Представляючи членів журі, Зеленський сказав: "Критерії відбору суддів були простими - красиві люди, прекрасне почуття гумору і... Потап". У суддівських кріслах, крім останнього, сидітимуть Юрій Горбунов, Сергій Сивохо, Олена Кравець, Антон Лірник та Ігор Ласточкін.

6 членів журі - це не просто судді, а майбутні тренери. Кожен із них відбере по дві команди, з якими й працюватиме надалі. Судді не показують картки з оцінкою, як у "КВК". Якщо команда подобається, то член журі встає з крісла, показуючи своє бажання працювати з тим чи іншим колективом.

На перший чемпіонат України з гумору з'їхалося 17 команд з різних регіонів. З їхніх жартів можна складати якусь гумористичну карту країни, все ж таки манера жартувати у гумористів зі Львова та Запоріжжя відрізняється. Але смішно виходить у всіх.

Для більшості команд "Ліга сміху" - це не просто фестиваль, а якийсь домашній "двіж", де зустрілися старі друзі та знайомі. Практично всі учасники знають одне одного не перший рік - давно варяться в загальному казані під назвою "гумор".

Дивіться перший випуск "Ліги сміху" ввечері 28 лютого на каналі "1+1".