Соковиті томати. Хрумкі огірки. Молода картопелька. Сезон свіжих овочів у розпалі. Коли як не влітку цієї смакоти можна наїстися вдосталь? Так щоб овочі та фрукти принесли якнайбільше користі, їх потрібно правильно зберігати. 

1. Овочі та фрукти краще зберігати при температурі від 3 градусів до 5, у окремих гастроємностях або вкривати харчовою плівкою.

2. Краще мити їх тільки перед тим, як вживати. Наприклад, помиті полуниці починають швидко киснути. До холодильнику краще класти овочі на фрукти підсушені на паперовій серветці. Зайва вода провокує плісняву та гниття. Порізані овочі треба прибрати в контейнер.

3. Помідори сприяють швидкому дозріванню сусідніх овочів. Їх краще зберігати окремо.

Для овочів та фруктів в холодильнику повинно буде своє місце. Яке саме, дивіться у спеціальному сюжеті "Сніданку з "1+1".