Сніданок з 1+1: Які державні послуги доступні українцям онлайн (ВІДЕО)

Сніданок з 1+1: Які державні послуги доступні українцям онлайн (ВІДЕО)

Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті.

Поділитися:

У західних країнах Інтернет давно працює на користь суспільства. З його допомогою можна оплатити більшість послуг, не витрачаючи час на черги і дороги.

В Україні онлайн платежі та інші сервіси тільки починають розвиватися, проте їх чекає велике майбутнє. Наприклад, у Міністерстві оборони України запрацював волонтерський проект  - "Електронне здоров'я". Система дозволяє ефективніше лікувати бійців АТО. Лікарі розповідають, що раніше їм доводилося вивчати десятки виписаних на передовій паперів, аби зрозуміти історію хворобу. Часто такі довідки губилися під час переведення бійця з однієї лікарні в іншу. Електронна медична карта цю проблему вирішує. Планується, що у майбутньому її отримає кожен українець.

Завдяки волонтерам та IT-спеціалістам в Україні з'явився портал iGov.org.ua. Адвокати, наприклад, вже можуть отримувати на ньому довідки та витяги. Або можна оформити субсидію, фінансову допомогу по догляду за дитиною, оформити авто в МРЕВ, отримати закордонний паспорт або довідку про доходи.

У розробці знаходиться послуга для тих, хто збирається одружуватися та змінювати своє прізвище. Проект дозволить в РАГСі заповнити заявку та автоматично змінити прізвище у громандянському паспорті, закордонному паспорті, у банківській карті та ІНН.

Найбільше послуг в електронній формі доступно у Дніпропетровську, Києеві  та Миколаїві. Звісно, це  залежить від того, наскільки активно губернатори та мери долучаються до такої ініціативи. Але не останню роль відіграють мешканці, які можуть спробувати себе у якості волонтерів.

Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті "Сніданку з 1+1".

Новини по темі