Єгор Гордєєв розказав молоді на Одещині про загрози торгівлі людьми та безпечну міграцію

Єгор Гордєєв  розказав молоді на Одещині про загрози торгівлі людьми та безпечну міграцію

Інформаційний тур "Твій безпечний шлях до мети" успішно почався  з Ізмаїла. 

Поділитися:

У суботу, 26 липня,  інформаційний тур, присвячений проблемам торгівлі людьми, зробив свою першу зупинку в Ізмаїлі Одеської області. Обличчями кампанії "Твій безпечний шлях до мети" стали ведучі ТСН  Єгор Гордєєв та Юлія Бориско.  Інформаційний тур проходить за підтримки Швейцарії в рамках Програми протидії торгівлі людьми Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

Саме ведучий "ТСН. Ранок" Єгор Гордєєв розповів молоді в Ізмаїлі, як діяти, як убезпечити себе та своїх близьких, виїжджаючи на роботу, навчання, відпочинок за кордон.

"Понад 80% українців знають про торгівлю людьми, але 70% вважають, що вони ніколи не стануть її жертвами. Але реальність вчить, що всі ми  в групі ризику, що потрапити в таку ситуацію може кожен, незалежно від віку, статі, освіту, соціального статусу. І сьогодні ми говоримо про те, як цього уникнути. Знай, розумій, дій! – таке гасло нашого туру", - каже Єгор Гордєєв.

Перед мешканцями Ізмаїла також виступили головний спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми  МОМ в Україні Катерина Арданьян, директор Ізмаїльського центру зайнятості Володимир Довгаль та заступник мера Ізмаїла Сергій Баткілін.

Під час заходу діяли кілька тематичних зон: автобус інфотуру, який став для учасників справжнім кінотеатром під відкритим небом (в ньому проходив показ документального фільму "Життя на продаж"); тематична виставка коміксів "На межі" (історії реальних людей, створені за реальними подіями);  в інформаційних наметах можна було отримати друковані матеріали і сувеніри на згадку – інфобраслети, а головне – поспілкуватися з експертами.  Для наймолодших відвідувачів та їхніх батьків працював дитячий майданчик – волонтери підготували ігри та розваги на весь день. Найактивніших учасників чекали призи: футболки, бейсболки, рюкзаки та фрізбі.

Тур пройде ще у трьох регіонах України – на Львівщині в Самборі (2 серпня), на Івано-Франківщині в Долині (10 серпня) та на Дніпропетровщині в Дніпродзержинську (16 серпня). З мешканцями Самбора зустрінеться ведуча "ТСН. Ніч" Юлія Бориско, Долину та Дніпродзержинськ відвідає Єгор Гордєєв. Ці регіони обрано з огляду на традиційно високий рівень міграції, а також на той факт, що віднедавна туди у пошуках прихистку прибуває дедалі більше вимушених переселенців.

Новини по темі