Євробачення 2016: Андрій Данилко розповів, чому "зарізав" SunSay на нацвідборі (ВІДЕО)

Євробачення 2016: Андрій Данилко розповів, чому "зарізав" SunSay на нацвідборі (ВІДЕО)

Євробачення 2016. Андрій Данилко розповів, чому "зарізав" SunSay на нацвідборі 

Поділитися:

Артист Андрій Данилко, який сам в 2007 році брав участь у конкурсі європейської пісні та посів друге місце, зізнався Каті Осадчій, що не задоволений результатами відбору.

-"Євробачення" - важлива історія в твоєму житті. Ти посів друге місце, ти серйозно ставишся до цього конкурсу. Я помітила, що ти все ж таки нервував, коли був у журі.

-Я вперше був в такій ролі. Зараз я би не хотів взагалі з'являтися на екрані, але мені зателефонували і запропонували новий формат. І я подумав: "Яке щастя, хоч раз відбір не буде схожий на ковгосп". Там жеякі учасники постійно брали участь? Якийсь "Тарас Торба", "Микола Стицьків", гурт "Анжела". Я думав, що вперше члени журі мають стосунок до конкурсу, тому, я думав, буде справедливо, і по-дорогому, і чемно, але я трохи помилився.

-Ти не задовлений результатом?

-В мене залишився осад. Якщо ви запрошуєте мене, як члена журі, то в рамках я повинен говорити речі, які можуть не сподобатися.

-Ти був найкритичнішим з суддів, всім учасникам ти казав правду у вічі.

-Не можна, щоб сиділо таке солодке журі. Потрібно ж, щоб дивитися було цікаво. Чи давайте сядемо і будемо облизувати когось? Дай їм, Боже, здоров'я.

-Як ти оцінюєш шанси Джамали? Яке ти їй пророкуєш місце?

-Я ж не Ванга. На "Євробаченні" нічого передрікати не можна. Хто міг подумати про перемогу гурту "Лорді"? Думаю, яке щастя, що вони виграли. Запитай мене, чому.

-Чому? Тому що вони оригінальні?

-Тому що це, все ж таки, шоу-конкурс, не політична трибуна, не конкурс вокалістів. Якщо там виступає Вірка Сердючка, або гурт "Лорді" - це передбачає якесь свято. На конкурсі усі країни відпочивають, всі цілуються, обіймаються, лише Білорусь, Росія та Україні сидять, не вітаються, мають свої вечірки і таке інше. Відчувають увесь цей тиск, нерви. Якщо ти не в п'ятірці - втрачаєш свідомість. Не потрібно так до цього ставитися!

-Які маєш поради для Джамали? До тебе за коментарем зверталися навіть російські ЗМІ про политичне підґрунтя, про Крим.

-Вона розповідає історію своєї прабабці. Коли почали говорити, що в неї антиросійська пісня і що Костя Меладзе підтримує антиросійську пісню, кажу: "Яка маячня!". Якщо "1944", тоді, виходить, це антирадянська пісня. Чому вона не може розповісти цю історію, в чому проблема?

-Але це ми розуміємо, а в Держдумі думають інакше.

-Нехай вип'ють заспокійливе. "Євробачення" - конкурс не для слабаків. От я сидів в журі, не думав образити когось і все одно осад якоїсь помийки існує. Чому? Завжди якийсь бруд, бачать те, чого немає. Особливо коли мова зайшла про пісню Сансея, до якого я чудово ставлюся. Він мав чудовий номер, але пісня стара і не за правилами. Мені одразу ж: "Навіщо ти "зарізав" хлопчика?" Я одразу себе уявив з окривавленими руками.

Перед фіналом ти казав, що краще, щоб хлопець представляв країну.

-Бо від нас завжди дівчата їздять. Мені здається, що Сансей – гарний хлопець, міг би там гарно показати себе. Але правила є правила, це ж не я придумав. І коли почали закидати мої близькі друзі… Писали навіть з Москви; "Що він тобі зробив?"

-Хто саме тобі телефонував з Росії та закидав тобі, що ти "завалив" Сансея?

-Писав Філіп. Вони не знайомі, він дивився, як глядач онлайн- відбір. Написав в серцях і я також в серцях відповів. Це ж взагалі не так.

-В Національному відборі брав участь гурт "НеАнгели". У вас співльний продюсер Юрій Нікітін. Тобто, тобі цей гурт не чужий. Ти спілкувався з дівчатами після відбору? Якось їх заспокоював?

-Ні, я ж не лікар, щоб заспокоювати, вони також бійці.

-Вони штурмували Нацвідбір втретє, і втретє фіаско.

-Я вважаю, що це великий досвід, вони виступили гарно. Я бачу більше плюсів в цьому, ніж мінусів.