Євробачення 2016: Пісню Джамали 1944 можуть не допустити до участі у конкурсі (ВІДЕО)

Євробачення 2016: Пісню Джамали 1944 можуть не допустити до участі у конкурсі

Євробачення 2016 залишається топ-темою для України.

Поділитися:

Євробачення 2016 залишається топ-темою для України. На пісенному конкурсі Євробачення 2016 Україну буде представляти співачка Джамала з піснею, яку вона присвятила депортації кримських татар. Росіяни вимагають від організаторів заборонити пісню Джамали '1944'.

Відомий музичний критик та радіоведучий інтернет-станції "Аристократи" Ярослав Лодигін був вражений фіналом нацвідбору.

Протягом багатьох років на Євробачення від України їздили далекі від музики артисти, а цього разу конкурс об'єднав на одній сцені талановитих та яскравих музикантів.

На пісенному конкурсі Євробачення 2016 у Стокгольмі 12 травня Україну буде представляти співачка Джамала з піснею '1944'. Її вона присвятила депортації кримських татар та своїй прабабусі. У соцмережах обговорення результатів не припиняється. Зокрема відома британська газета Guardian вважає вибір пісні провокативним і нагадує, що на Євробаченні заборонені пісні з політичних контекстом, а "Эхо Москвы" закликає заборонити ії до участі. Офіційний представник конкурсу Пол Джордан відповів російським радійникам, що текст пісні Джамали перевірятимуть до 14 березня.

"Спочатку ми повинні перевірити текст пісні, у тому числі на ненормативну лексику і політичний контекст, який дозволяється лише в окремих випадках, - каже Джордан. - За необхідності в тексті можливі зміни. Такі приклади вже були, наприклад, з переможцем конкурсу у 1990 році, який співав про єдність Європи. Ми надамо пісню на розгляд в Європейський мовний союз. До 14 березня буде прийнято остаточне рішення".

"Мені дуже шкода, що замість того, щоб розмовляти про музику і про пісні, ми розмовляємо про політику. І розмовляємо так багато. До того ж, сам вибір був багато у чому зумовлений політичним контекстом", - відзначив Ярослав Лодигін у інтерв'ю Сніданку з 1+1. Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті "1+1" онлайн. 

ФОТО: FB/Джамала

Новини по темі