Юлія Бориско оцінила першу бібліотеку у поїзді

Юлія Бориско оцінила першу бібліотеку у поїзді

Відтепер у вагоні поїздів напрямку Київ-Варшава-Київ можна отримати книжку для читання під час подорожі. Ведуча "ТСН. Ніч" Юлія Бориско серед перших оцінила нову послугу.

Поділитися:

Ведуча "ТСН. Ніч" Юлія Бориско серед перших оцінила нову послугу для пасажирів залізниці - відтепер у вагоні поїздів напрямку Київ-Варшава-Київ можна отримати книжку для читання під час подорожі.

Ініціатива "Книжкові мандри" належить Польському Інституту в Києві.

Зайшовши до купе, прямо на своєму столику пасажири побачать книжки відомих українських письменників - Тані Малярчук, Наталки Сняданко, Сергія Жадана та Тараса Прохаська. Усі четверо - лауреати престижної Літературної премії ім. Джозефа Конрада-Коженьовського.

Перший потяг з книгами на "борту" відправився з київського вокзалу сьогодні, 26 грудня. Бути присутньою під час радісної події організатори запросили ведучу ТСН.

З'ясувалося, що поняття книга та потяг для Юлії Бориско нероздільні.

"Я з собою завжди в дорогу беру книжки. В мене вдома є спеціальна поличка, де лежать книжки ще не прочитані і на які немає часу. Як правило, я вихоплюю ту, що найближча в даний момент, і з цим сідаю в потяг. Зазвичай це потяг Київ-Львів - цілих 5 годин чистого читання, коли ніщо не відволікає!" - ділиться досвідом Юлія Бориско.

Зірка 1+1 зізнається: ініціатива Польського Інституту зацікавила її одразу. 

"Тут є великий момент несподіванки. Ти приходиш і береш книжку, про яку нічого не знаєш. І ти відкриваєш її і дивуєшся!" - захоплюється вона.

Водночас додає: поява книжок в потягах - це свідчення позитивних змін у суспільстві.

"Те, що зараз в Україні відбувається, я би назвала духовним розвитком - Євромайдан, люди, які зрозуміли, що вони в цій країні хочуть жити чесно, - пояснює ведуча ТСН. - А духовний розвиток дуже часто йде в парі з інтелектуальним розвитком. Саме тому нам з цією ініціативою по дорозі".