Юлія Бориско розказала молоді Самбора про безпечне працевлаштування за кордоном

Юлія Бориско розказала молоді Самбора про безпечне працевлаштування за кордоном

Інформаційний тур "Твій безпечний шлях до мети" здійснив другу зупинку.

Поділитися:

У суботу, 2 серпня,  інформаційний тур, присвячений проблемам торгівлі людьми, зробив свою другу зупинку в Самборі Львівської області. Обличчями кампанії "Твій безпечний шлях до мети" стали ведучі ТСН  Єгор Гордєєв та Юлія Бориско.  Інформаційний тур проходить за підтримки Швейцарії в рамках Програми протидії торгівлі людьми Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

Ведуча "ТСН. Ніч" Юлія Бориско розповіла молоді в Самборі про безпечне працевлаштування за кордоном, та куди звертатися на разі якщо виникнуть проблеми.  

"У Самбір з інфо-туром приїхала дуже кваліфікована команда. Просто на центральній площі міста у фахівців Міжнародної організації з міграції можна було дізнатись все, що потрібно для безпечного працевлаштування, зокрема, навчитися перевіряти посередників і роботодавців, записати контакти, куди звертатись, якщо є проблема. Здивувало те, що на захід прийшла здебільшого молодь, було чимало школярів. Але ще більше вразило, як швидко вони хапали інформацію і як грамотно відповідали на непрості питання нашої вікторини. За їхнє майбутнє я тепер більш спокійна. Вони дадуть собі раду в дорослому житті", - розповіла Юлія Бориско.

Як і в Ізмаїлі, молодь Самбору завзято відповідала на питання вікторини, а також брала активну участь в інтерактивному опитуванні з визначення рівня ризику потрапляння до трудової експлуатації.

Також великий інтерес викликала демонстрація фільму "Життя на продаж".

Тур пройде ще у двох регіонах України – на Івано-Франківщині в місті Долина (10 серпня) та на Дніпропетровщині в місті Дніпродзержинськ (16 серпня). З мешканцями цих міст зустрінеться ведучий "ТСН. Ранок" Єгор Гордєєв. Ці регіони обрано з огляду на традиційно високий рівень міграції, а також на той факт, що віднедавна туди у пошуках прихистку прибуває дедалі більше вимушених переселенців.