Юлія Бориско розповіла студентам про журналістику патріотів

Юлія Бориско розповіла студентам про журналістику патріотів

Ведуча дала майстер-клас для студентів Магістерської програми з журналістики Українського католицького університету

Поділитися:

Ведуча "ТСН. Ніч" на "1+1" Юлія Бориско дала п'ятигодинний майстер-клас для студентів Магістерської програми з журналістики Українського католицького університету. До цього шанованого вишу мають за честь приїздити з лекціями найуспішніші медійники з усього світу. Своїми знаннями і спостереженнями з майбутніми колегами ділиться і зірка "1+1". Ведуча раз на рік влаштовує зустріч у форматі off records, тобто не приховує правди про стан журналістики і відверто відповідає на неприємні запитання.

За кілька тижнів до майстер-класу ведуча надсилає студентам завдання, яке разом із ними потім доопрацьовує в аудиторії.

"Я даю молоді "домашку" - розгорнуті новини, з яких треба підготувати тексти ведучої чи ведучого інформаційної програми. І після бесіди влаштовую розбір польотів: вибираємо найкраще зі зробленого ними, переписуємо, що треба, і йдемо до їхньої студії практикуватися у веденні новин", - розповідає Бориско.

Ведуча прагне якомога продуктивніше провести час зі студентами, тому завжди ретельно готується перед зустріччю.

"Я беру кілька інтерв'ю у колег, щоб краще зрозуміти стан справ і узагальнити інформацію. Завжди сама дивуюсь, скільки всього міняється за рік. Наприклад, зараз ми маємо журналістику патріотів, коли інтереси України стоять на першому місці. Зокрема, формується образ воїна-захисника, за мінімальної критики і максимальної підтримки. Та й Путіна не пригадую коли востаннє називали на ім'я, вказуючи посаду. Тобто журналістика така, як і суспільство - надто емоційно забарвлена. Час такий", -  говорить Юлія.

Роботу із молодими журналістами Бориско називає викликом і завжди приймає його з задоволенням.

"Я ж звикла до камерної студії ТСН з кількома операторами. А тут на тебе дивляться очі-сверла кількох десятків людей в аудиторії, тут тебе завалюють незручними запитаннями - і це однозначно вихід із зони комфорту. Це наче стрибок із парашутом - дає вибух адреналіну і велику радість від усвідомлення, що я впоралась", - ділиться враженнями Юлія Бориско.