Юрій Горбунов та Юлія Бориско презентували нову колекцію речей Ukraine Inspired

Юрій Горбунов та Юлія Бориско презентували нову колекцію речей Ukraine Inspired

У цьому році гостей Ukrainian Fashion Week  зустрічає незвичайна мапа Ураїни, яку прикрашають особливі ілюстрації.

Поділитися:

У цьому році гостей Ukrainian Fashion Week  зустрічає незвичайна мапа України, яку прикрасили особливі ілюстрації. Вже втретє організатори представляють благодійний проект Ukraine Inspired.

Цього разу творці вирішили зробити модні принти до відомих промовистих актуальних цитат. Українські ілюстратори, що є активними учасниками проектів UFW та переможцями Міжнародної бієнале fashion-ілюстрації IMAGO, самостійно обрали цитати українських письменників та перетворили їх на візуальні образи, які були перенесені на футболки, кейси для телефонів та поштові листівки. Картинки одразу зачіпають за душу, спонукають до добрих справ і надихають читати українських авторів. 

Проект вдруге відбувся за підтримки телеканалу "1+1". Традиційно його презентували наші ведучі - Юлія Бориско та Юрій Горбунов.

Відкриваючи проект, голова оргкомітету UFW Ірина Данилевська розповіла гостям про свою мрію:

"Для нас поява та розвиток проекту Ukraine Inspired  - це дійсно надихаюча складова нашої модної події. Я хочу нам усім побажати, щоб таких проектів було як можна більше. Нашу мистецьку справу і культурну складову країни робити не легко, але Україна надихає. Зараз Україна надихає як ніколи".

На зміну чорно-білому прапору BLUE-YELLOW  від  дизайнера Федіра Возіанова прийшли роботи п'яти молодих українців: дует BRATY, Ліліт Саркіcян, Марія Крутоголова, Анна Хоменко та Олена Лондон.

"Це сильний насамперед з точки зору творчості та культури проект. У п'ять разів сильніший! Подивіться на цю стіну – карта України, і в кожному куточку нашої "географічної території" ви можете побачити особливу картинку, яка несе важливий промовистий месседж.  На мені  ви бачите – серце. Автори – талановиті ілюстратори Braty. Велике українське вишите серце, яке ніби пульсує. Я вірю, що це серце добра.

Ти знаєш, що ти — людина?

Ти знаєш про це чи ні?

Усмішка твоя — єдина,

Мука твоя — єдина,

Очі твої — одні.

Це дуже відомі рядки від українського поета Василя Симоненка, який сьогодні нами читається інакше, ніж у школі. Впевнений, що в кожному нашому серці ці слова після всіх подій, які нам довелося пережити за останній рік, відгукуються сильним ехом",  – зазначив Юрій Горбунов.  - Ці малюнки створені на актуальні слова, які особливо тонко сприймаються сьогодні. Всі автори слів – українці. У такій футболці ви обов'язково будете звертати на себе увагу, розповідати про нашу зустріч сьогодні і про благодійну мету".

Увагу Юлії Бориско привернула весняна життєствердна композиція від Анни Хоменко.

"Я обрала футболку з ілюстрацією "Любов - це свобода". Це милий ніжно дитячий малюнок про любов. Він одразу пройняв душу. На нашому полотні географічно цей принт розмістили саме на Заході України – звідки я родом. І це символічно. Саме там Карпати, полонини, квітучий український край, де живуть наші вільні, закохані в Батьківщину люди. Там гірське повітря свободи.

Телевізійна Служба Новин каналу 1+1 завжди підтримує небанальні, світлі і суспільно важливі справи. Ми зацікавлені у тому, щоб люди проявляли свої найкращі якості, і таким чином новини ставали добрішими. Успіх минулої такої акції підказує мені, що і ці патріотичні речі стануть популярними. Для модників і модниць, які люблять свою країну і вболівають за неї, це - спосіб поєднати приємне з корисним. З одного боку, ви купуєте обновку, з іншого – лікуєте бійців. А отже Бог за це поставить великий плюс на Небі. Бо ж насправді дрібних справ немає. Є - зроблені з любов'ю і без. Одягайтеся! Собі на радість, армії – на здоров'я!",  – підкреслила Юлія Бориско.

Партнерами благодійної акції стали компанія Single Print, що спеціалізується на прямому цифровому друку на натуральних тканинах,та стильні кейси для телефонів UCases, які  вже брали участь у минулій акції. Нагадаємо, що спільними зусиллями вдалося зібрати 46 000 гривень, які були перераховані  на лікування двом українським бійцям.  Придбати речі  із нової колекції може кожен українець, зробивши замовлення на офіційному сайті проекту за посиланням.