Юрій Горбунов та Юлія Бориско взяли участь у доброчинній fashion-акції

Юрій Горбунов та Юлія Бориско взяли участь у доброчинній fashion-акції

Усі вторговані гроші підуть на допомогу пораненим в АТО

Поділитися:

У день відкриття Ukrainian Fashion Week у Києві телеведучі Юлія Бориско та Юрій Горбунов презентували спеціальну експозицію в рамках проекту "Ukraine Inspired". Вони представили ідею і спеціальну колекцію речей з унікальним принтом, яку створив дизайнер Федір Возіанов, утіливши у чорно-білій гамі особливе зображення національного прапора. Художник допомагає нам усвідомити, що прапор є не таким, як ми його бачимо, а таким, яким ми його відчуваємо.  Тижневики, чохли для телефонів, сумки, світшоти і парасольки вже у продажу в Мистецькому арсеналі. Охочі мають змогу придбати ці речі ще впродовж кількох днів. Усі вторговані гроші підуть на допомогу пораненим в АТО.

Юлія Бориско зауважила, що канал "1+1" і зокрема ТСН  завжди підтримують усі добрі справи, пов'язані з допомогою українській армії та постраждалим у зоні АТО.

"І це не просто мода.  Тут і зараз намагаємося поєднати дві популярні в українському суспільстві тенденції: творчість і турботу про наших хлопців, які ризикують своїм життям заради нас на сході. Для мене графічне зображення розшифровується  так: можна бачити в такий складний час, як нині, життя в чорно-білих тонах. А можна зазирнути вглиб і знайти все розмаїття барв. Тому що краса – в очах того, хто дивиться.  Дивитися треба закоханими в Україну очима", - сказала Юлія Бориско.

А от Юрій Горбунов запевняє, що спеціальна колекція речей з патріотичним принтом BLUE-YELLOW, представлена на продаж, відрізняється від інших тим, що тут не можна побачити звичних національних кольорів.

"Це  напис, графіка, все  чорно-біле. І кожен з нас, у кого буде такий принт, обов'язково отримає питання, наприклад, перебуваючи за кордоном: "Що у вас тут написано? І чому це написано?". Тож буде гарна нагода ще раз пояснити свою думку, свій погляд, розповісти про Україну: чому ми стали такими єдиними, згуртованими, патріотичними, чому ми обстоюємо свої права. А також ми будемо пам'ятати, що ця річ допоможе врятувати наших поранених військових", - ділиться Юрій Горбунов.

Головна ідея проекту – це  фронтальний стенд, створений дизайнером Федором Возіановим для 35 Ukrainian Fashion Week і присвячений українському прапору. Це чорно-білий варіант прапора, в якому блакитний і жовтий кольори перетворилися на текст. Текстовий прапор, своєю чергою, розміщено на асоціативному прапорі, де кольори стали графічними зображеннями умовного поля і умовного неба. Як відомо, ми мислимо словами й образами. Прибравши  кольори, точніше, трансформувавши їх у слова та образи, Федір візуалізував процес сприйняття й обробки інформаційного контенту і спробував уявити картину, яка складається в нашому мозку в той момент, коли ми дивимося на український прапор.

Те, що ви побачите на стенді, - це "прапор, який насправді всередині нас".

 Арт-відео від режисера Наталії Борисенко:

Сюжет ТСН: