"Гроші" дізнались, скільки коштує протистояння на Грушевського

"Гроші" дізнались, скільки коштує протистояння на Грушевського

Журналісти програми "Гроші" підсумували скільки уже витрачено грошей на протистояння на Майдані Незалежності та Грушевського по обидві сторони барикад.

Поділитися:

Журналісти програми "Гроші" підсумували, скільки уже витрачено грошей на протистояння на Майдані Незалежності та вул.Грушевського по обидві сторони барикад.

Останнім часом вул. Грушевського перетворилася на фабрику виготовлення коктейлів Молотова. Скільки їх було ніхто навіть не береться підраховувати, однак по всьому Майдані стоять десятки порожніх діжок з під пального. Мітингувальники перешіптуються, що тут тільки за одну ніч з 19 на 20 січня пролунало вибухів і пострілів на тисячі українських пенсій.

Крім того сам комендант Майдану розповідає про нове обмундирування "майданівців".

"600 касок, для того, щоб захист голови був. Ми для наших офіцерів самооборони постарались забезпечити бронежилети, близько 55", - каже він.

За підрахунками програми "Гроші" екіпірування майданівського бійця коштує 280-700 грн, а їх на Майдані близько 3 тисяч.

В той час обмундирування "беркутівців" в 4 рази дорожче, і обходиться державі приблизно в 4 тисячі грн.

Скільки було витрачено боєприпасів і гранат в ту славнозвісну ніч, точно сказати неможливо, але за різними підрахунками ЗМІ - 3-5 млн грн.

Та виявляється і це ще всі витрати. Юрій Луценко переконаний, що "беркутівців" ще й фінансово підгодовують.

"Дійсно отримують 500 баксів в день за стояння, і тисячу за снайперську роботу проти своїх людей. Вони дійсно отримують 3 тисячі за відловленого революціонера", - розповідає він. 

Детальніше про це та багато іншого ви можете дізнатися в журналістських розслідуваннях програми "Гроші" на 1+1.