Заради ролі гуцула у серіалі "Московський родич" Юрій Горбунов не голиться і недосипає

Заради ролі гуцула у серіалі "Московський родич" Юрій Горбунов не голиться і недосипає

Комедію на 8 епізодів знімає відомий режисер Семен Горов. 

Поділитися:

"1+1" продакшн" розпочав зйомки україномовного серіалу з робочою назвою "Московський родич".

Комедію на 8 епізодів знімає відомий режисер Семен Горов. Із ним та іншими членами творчої групи сайт "1+1" зустрівся у Музеї національної архітектури й побуту "Пирогово".

Із кінця серпня цю популярну з-поміж туристів місцину поблизу Києва "кіношники" перетворили на гуцульське село Великі Вуйки. Саме там за сценарієм, який написав співробітник "1+1 продакшн" Микола Куцик, відбувається основна дія серіалу.

У серці картини - історія московського мажора Валери, який через проблеми свого батька с ФСб і мафією, змушений тікати з Москви. Випадково він дізнається, що у нього є дядько у глухому закарпатському селі і вирішує знайти його та попросити притулку. Так хлопець опиняється в гуцульскому селі, де ще ніколи не ступала нога "московського родича". 

На Гуцульщині на москаля чекають цікаві пригоди, які, власне, й будуть основною причиною сміху глядачів.  

Непорозуміння  росіянина з українцями спонукають проводити паралелі з нинішніми політичними подіями. Однак творці запевняють: коли розпочинали роботу на серіалом – гадки не мали, що тема набуде такої актуальності.

"Ідеї щонайменше два роки, але зараз вона стала злободенною. Хоча я хочу наголосити, що наші жарти  не про москалів чи гуцулів, а про те, як зіштовхується надсучасний світ із традиційним і законсервованим у своєму часі, своєму устрої", - пояснює головний продюсер фільмів і серіалів "1+1" Олена Васільєва.

У Великих Вуйках немає інтернету, телебачення і громадського транспорту, тож актори у кадрі перегукуються на все село, їздять на конях чи раритетних мотоциклах "Карпати" й "Верховина". Нескладно здогадатися, що московському мажору буде вкрай непросто жити за правилами людей, які вміють отримувати задоволення від життя хоча і не мають брендованого одягу чи сучасних гаджетів.

Російського мажора у серіалі грає 23-річний росіянин Ігор Скрипко. За словами режисера, виконавець головної ролі дуже талановитий, веселий і динамічний, тому кожна сцена з ним – суцільний дотеп.

"Нещодавно ми їздили до Карпат, де знімали Ігоря зі справжніми гуцулами. Уявіть собі, він прийшов у шапці з надписом "Russia", однак місцеві нас приймали дуже добре й з повагою ставилися до нашого артиста з Москви. Навіть переходили на російську мову!" - згадує Семен Горов і додає, що знімає картину не про політику, а про людей, любов і дружбу.

Ці важливі цінності на екрані втілюватимуться в образах яскравих персонажів, яких гратимуть, зокрема й відомі українські артисти: Володимир Горянський, Назар Задніпровський, учасниця "Голосу країни" Галина Безрук. Роль дядька, якому доведеться вживатися із московським племінником, дісталася Юрію Горбунову.

Неабиякий інтерес до цього проекту ведучий "1+1" виявив ще на етапі розроблення ідеї.

"Ми пробували Юру на різні ролі, але образ гуцула Івана йому личив найбільше. Горбунов із Західної України, тож дуже відчуває і розуміє тематику серіалу. Він органічний і гармонійний тут", - пояснила вибір актора Олена.

Горбунов і справді почувається на майданчику у своїй тарілці, попри те, що заради ролі жертвує комфортом і сном.

"Найскладніше – носити щетину. Я щодня голюся, а тут уже другий тиждень ходжу колючий. А ще непросто рано прокидатися. У нас 12-годинний робочий день, тож о 7:15 ми вже працюємо. Вихідний буває тільки  раз на тиждень", - говорить Юрій і чухає рукою підборіддя.

Зйомки серіалу розпочалися зовсім недавно, а Горбунов уже встиг набратися незабутніх вражень.

"Учора я  задихався в диму, коли знімали сцену, як я загубився в лісі. Після цього дуже кашляв. А ще мені довелося спати на колоді на висоті трьох метрів. Я там висів, доки виставляли світло, доки виставляли камери і, коли, власне знімали. Після цього у меня дуже боліли груди", - згадує ведучий.

Незважаючи на деякі труднощі, Юрій, які інші члени акторської і знімальної групи, із задоволенням віддається улюбленій справі й поринає у народну атмосферу серіалу.

До речі, на знімальному майданчику режисер дає команди українською. Рідною мовою звучать і персонажі "Московського родича".

"Ми не зловживаємо гуцульським діалектом, бо важливо, щоб нас розумів кожен. Майже всі герої у нас говорять літературною українською мовою. Правда, з додаванням елементів, на кшталт, "йо", "шо ", "всьо", - розповідає Горов, який тішиться, що працює з по-справжньому смішним сценарієм.

На екранах українську комедію "Московський родич" планують показати 2015-го року.