"Завтра буде завтра": Маловідомі факти про Богдана Ступку

"Завтра буде завтра": Маловідомі факти про Богдана Ступку

Сьогодні, 27 липня, о 20:15 "1+1" розпочне показ серіалу "Завтра буде завтра"

Поділитися:

Сьогодні, 27 липня, о 21:20 "1+1" розпочне показ серіалу "Завтра буде завтра" - драматичної телеісторії, у якій  майстерно зіграв Богдан Ступка. Геніальний актор пішов із життя три роки тому, однак завдяки своїм ролям продовжує бути поруч із кожним, хто цінує його талант. До речі, за життя Богдан Сильвестрович нікому не розголошував своєї технології роботи над образом і запевняв, що публіка дізнається про це пізніше, коли його не стане. Більше маловідомих фактів про актора читайте просто зараз:

1. Ступка народився в один день зі своєю матір'ю – 27 серпня. Мріяв померти з нею також в один день – 23 липня, проте не дожив всього лише добу.

2. Акторської майстерності Ступка навчався у Бориса Тягна, а той, у свою чергу, – в геніального українського драматурга Леся Курбаса.

3. Богдан Сильвестрович міг стати лікарем. Проте втратив таке бажання, коли побачив травмованого двоюрідного брата з закривавленою спиною. Ступка навіть вступав на хімічний факультет у Львівську Політехніку, проте не склав іспитів.

4. На початку свого шлюбу Ступка подавав заяву на розлучення, проте в останній момент відмовився. Відтак, прожив з дружиною аж 45 років.

5. Під час виконання ролі Майстра у виставах "Майстер і Маргарита" з актором завжди траплялись містичні речі – то прожектор впаде, то ліжко зламається. Через те, а також через застереження матері Ступка пізніше відмовився грати цього персонажа.

6. Дебютну роль упівця Ореста Дзвонаря у фільмі "Білий птах з чорною ознакою" замість Ступки мав виконати Іван Миколайчук. Проте радянська влада цього не дозволила, оскільки солдат УПА вважався негативним персонажем, а Миколайчук більшовикам був потрібен з хорошою репутацією.

Дивіться серіал "Завтра буде завтра" з Богданом Ступкою з понеділка по четвер о 21:20 на "1+1".